Ray Dalio noemt bitcoin een heel slecht alternatief voor goud

Als het aan de investeringslegende Ray Dalio ligt, dan heeft bitcoin helemaal geen grote toekomst voor zich als store of value. In een interview met The Julia La Roche Show, zegt Dalio dat zijn blik op bitcoin eigenlijk niet veranderd is. Bitcoin is volgens hem nog altijd geen betrouwbare store of value of betaalmiddel.

Slecht alternatief voor goud

Bitcoin wordt binnen de financiële wereld vaak met goud vergeleken vanwege de natuurlijke schaarste die beiden assets bezitten. Goud kent een jaarlijkse inflatie van ongeveer 1 tot 2 procent, terwijl bitcoin een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden heeft.

"Het is een heel, heel slecht alternatief voor goud. Centrale banken, trouwens, bezitten goud en dat is hun op twee na grootste reserve. Je hebt Amerikaanse dollars, euro's, goud en de yen" aldus Ray Dalio.

Bitcoin loopt volgens Ray Dalio ook nog altijd het risico op een algeheel verbod, wat zou betekenen dat het helemaal klaar is voor de digitale munt. Het zou dan nog wel bestaan, maar waarschijnlijk in de marge en de ondergrondse handel, zo is de mening van Dalio.

Bitcoin is te volatiel

Verder is bitcoin volgens Dalio te volatiel om als betaalmiddel te fungeren. Je kunt immers geen economie bouwen op een betaalmiddel dat op dagelijkse basis significant in waarde kan fluctueren, zo is de mening van de analist.

Wat dat betreft is bitcoin volgens Dalio niet effectief als valuta. Er is naar zijn idee geen peil op te trekken waar de koers in de toekomst naartoe gaat. Alles bij elkaar kunnen we dus duidelijk zeggen dat Ray Dalio geen gigantische liefhebber van bitcoin is.

Bitcoin is volgens hem een slecht alternatief voor goud, te volatiel, onbetrouwbaar en kan ook nog eens verboden worden. We hoeven dus niet te verwachten dat Dalio binnenkort instapt.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....