Real Vision investeerde 10% van hun cash in Bitcoin (BTC)

Real Vision investeerde recentelijk 10% van hun cash om in Bitcoin (BTC). CEO Raoul Pal zet met zijn mediaplatform in op finance en business, en daar hoort tegenwoordig ook het onderwerp bitcoin en andere cryptocurrency’s bij.

Pal is zeker van zijn zaak: hij ziet een bitcoin prijs van $1 miljoen binnen afzienbare tijd gebeuren. Zakelijk kijkt hij naar bitcoin, maar ook privé is de ex-hedgefondsmanager bijna all-in. 98% van zijn liquide vermogen zit in bitcoin en ether. 80% daarvan zit in BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Trend

Real Vision is de zoveelste in een rij van bedrijven die bekendmaken deels in bitcoin te stappen. Volgens Bitcoin Treasuries hebben bedrijven als Square en MicroStrategy gezamenlijk zo’n 243.000 bitcoin in kas. Dat zijn miljarden dollars aan BTC van bedrijven die een ander plekje zochten voor een deel van hun vermogen.

Pal legt tegenover Decrypt zijn beweegredenen uit: ”We denken dat het een goede manier is om vermogen vast te houden. Het is niet dat ik er niet over heb nagedacht, ik ben betrokken bij deze industrie sinds 2012.”

De bitcoin van Real Vision staan overigens niet netjes op een eigen adres, het bedrijf gebruikt de diensten van BlockFi. Het bedrijf slaat de bitcoin op en betaalt 6% rente per jaar.

Pal: ”Het is slechts 10%, wat is het ergste dat kan gebeuren? Als het 50% naar beneden gaat verliezen we 5% van onze schatkist. We zijn een bedrijf gericht op abonnementen, we verdienen geld. Mar als de prijs keer 10 gaat, maakt het een degelijke verschil.”

Leden van Real Vision Crypto komen naast bitcoin ook andere content tegen. Zelf zit hij dus grotendeels in bitcoin, maar houdt zijn oren en ogen wel open voor andere projecten.

Twijfel

Volgens Pal is het niet altijd makkelijk om als bedrijf geld in bitcoin te stoppen. Als je het hebt over grote bedrijven en instanties moet je verantwoording afleggen aan bijvoorbeeld een financieel directeur: waarom wil je bitcoin hebben? Ook moet je aandeelhouders tevreden houden.

Pal stelt dat de huidige ontwikkelingen positief zijn: steeds meer bedrijven geven het goede voorbeeld en daarmee kunnen andere optimisten aankloppen bij hun collega’s en andere invloedrijke personen.

Een paar leuke memes en slogans zijn niet genoeg om het gemiddelde investeringsfonds te overtuigen. Er is harde data van winstgevende portfolio’s nodig.

De Amerikaan is er van overtuigd dat verschillende instituten en family offices al bezig zijn met bitcoin en steeds meer van hun vermogen ‘onze’ kant op komt. Niet uit de goedheid van hun hart of voor het gedachtegoed achter bitcoin, maar gewoon omeer winst te maken.

Pal: ”Er komt een muur van geld aan.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer