Craig Wright moet $43 miljoen extra betalen na uitspraak rechter

Een rechter op federaal niveau in de Verenigde Staten heeft besloten dat Craig Wright in aanvulling op de 100 miljoen van vorig jaar nog 43 miljoen dollar extra moet betalen. Wright claimt al jaren de bedenker van bitcoin te zijn, terwijl de groep die hem gelooft met de dag krimpt.

De uitspraak van de federale rechter is wederom een fikse tegenvaller voor Wright die binnen de bitcoin-gemeenschap ook wel als “Faketoshi” door het leven gaat. Wright zelf ziet de uitspraak gedeeltelijk als een overwinning.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uitspraak rechter overwinning voor Wright?

De advocaat van Wright geeft aan dat het kamp van Faketoshi de uitspraak van de rechter ziet als een gedeeltelijke overwinning. “Het gaat slechts om een fractie van waar de aanklager in eerste instantie om vroeg.” Aldus de advocaat van Wright.

Daarbij liet de advocaat van Faketoshi weten dat de uitspraak geen gevolgen heeft voor de conclusie van de rechter dat Kleiman geen mede-bedenker is van Bitcoin met Wright.

Al zou je daarmee bijna denken dat er consensus is over Craig Wright als Satoshi Nakamoto, wat, voor de duidelijkheid, zeker niet het geval is. Als de laatste jaren iets hebben uitgewezen, dan is het dat Wright niet Satoshi is.

Wright heeft onrechtmatig intellectueel eigendom gebruikt

Eind vorig jaar kwam een jury tot de conclusie dat Wright onrechtmatig intellectueel eigendom had afgepakt van een gemeenschap die hij met Dave Kleiman was gestart. In 2018 startte de broer van de overleden Kleiman een rechtszaak, waarin Wright onder andere wordt beticht van het stelen van 1,1 miljoen bitcoin.

Het blijft echter bijzonder hoe Wright keer op keer de headlines weet te halen, terwijl vrijwel iedereen met een beetje gezond verstand ervan overtuigd is dat hij Satoshi Nakamoto niet is.

In eerste instantie kreeg Wright een schadevergoeding van 100 miljoen dollar op zijn broek voor het stelen van het intellectuele eigendom van de gemeenschap die hij met Kleiman oprichtte. Daar komt nu dus nog een extra 43 miljoen dollar bij. Geen misselijke bedragen die de uitvinder van Bitcoin SV moet ophoesten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....