Ruim $19 miljard aan stablecoins op de bitcoin markt

Met ruim 19 miljard dollar in totaal is er sprake van een record aan stablecoins op de markt.

Stablecoins op de bitcoin markt

Stablecoins zijn cryptocurrency's die gedekt zijn door dollars of ander fiat geld. Ze geven handelaren het voordeel om sneller in en uit de markt te stappen dan met 'normale' valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een alternatief nu sommige overheden transacties via iDEAL, SEPA of Fedwire soms afknijpen.

Ook wordt het in toenemende mate gebruikt op de futuresmarkten. Een stablecoin als onderpand heeft namelijk minder exposure aan de bitcoin prijs dan bitcoin als onderpand voor een future. Met bitcoin als onderpand kan de markt dubbel tegen je keren: zowel je long of short positie als mede de waarde van je onderpand.

Kijken we naar de groei van de afgelopen week dan, dan valt dinsdag 24 augustus op. Toen is er voor 1,8 miljard dollar aan stablecoins 'bijgeprint'.

Dat heeft als resultaat dat de stablecoins voorraden afgelopen week de grens van 19 miljard dollar heeft overschreden.

Volgens Coingecko is het transactievolume van de drie reguliere stablecoins in de afgelopen vijf dagen met respectievelijk 28,4% (USDT), 27,2% (USDC) en 23,11% (BUSD) gestegen.

Ruim $19 miljard aan stablecoins op de bitcoin markt

Dat er relatief veel stablecoins momenteel beschikbaar zijn, wil niet perse zeggen dat het bullish is.

Een derivatenpositie met een long leidt niet per definitie tot een hogere prijs bijvoorbeeld. De komende week is belangrijk of de koers de support bij $47.000 houdt en naar boven kan blijven kijken.

We zien wel dat het aantal Tether adressen met saldo nul aan het toenemen is, zo blijkt uit cijfers van Glassnode.

Ruim $19 miljard aan stablecoins op de bitcoin markt

De Stablecoin Exchange Reserve Ratio is de verhouding tussen de stablecoin reserves bij beurzen in vergelijking met de totale bitcoin voorraad.

Deze tweet is van 18 augustus, maar de verhouding is nog steeds in het voordeel van de stablecoins wat aan de zijlijn wacht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...