18,8 miljoen bitcoin adressen staan in het rood

18,8 miljoen bitcoin adressen staan in het rood

De bitcoin koers heeft een zwaar eerste half jaar van 2022 achter de rug met een verlies van bijna 60 procent sinds 1 januari. Daarnaast markeerde de maand juni het zwaarste maandverlies voor bitcoin sinds 2011. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat on-chain analysebedrijf Glassnode met cijfers komt die laten zien dat een recordaantal van 18,8 miljoen bitcoin-adressen momenteel virtueel in het rood staat.

18,8 miljoen bitcoin adressen staan in het rood

40 miljard aan gerealiseerde verliezen sinds 1 mei

Dat de markt het zwaar heeft blijkt wel uit het totale gerealiseerde verlies van 40 miljard dollar dat sinds 1 mei opgebouwd is. "Eén ding is zeker, als je hier het afgelopen jaar bent geweest en nog altijd op dezelfde plek zit, dan heb je een berg aan volatiliteit doorstaan", aldus On-Chain College via Twitter.

Voordat we de absolute bodem vinden moeten we volgens data van CryptoQuant echter nog meer pijn ondergaan. Momenteel staan namelijk 48,5 procent van alle bitcoin op een virtueel verlies en meestal vinden we pas een bodem als rond de 60 procent van alle bitcoin in het rood staan.

18,8 miljoen bitcoin adressen staan in het rood

Dat lijkt in lijn met de MVRV-Z Score, een on-chain indicator die tot op heden vrijwel iedere bodem correct heeft voorspeld, die aangeeft dat we richting de bodem gaan, maar die waarschijnlijk pas rond een koers van 15.600 dollar bereiken. Nog even wachten dus, voordat we weer omhoog kunnen kijken.

Bollinger bands wijzen op een volatiliteitsregen

Bitcoin heeft een weinig volatiel weekend achter de rug, maar heeft met de weeksluiting van onder de 20.000 dollar voor het eerst een week onder de all-time high van de vorige cyclus afgesloten sinds december 2020. Vorig weekend kon dat door een late push van de bulls worden voorkomen, maar dit weekend konden de stieren die energie even niet vinden.

Marktanalist Matthew Hyland constateert in de bovenstaande tweet dat de ontwikkeling van de Bollinger Bands wijzen op een periode van volatiliteit. Welke kant die volatiliteit opvalt is nog niet duidelijk, maar de populaire analist Ninja verwacht weinig positiefs.

"Als de bulls de koers niet voorbij de 19.700 dollar weten te duwen, dan denk ik niet dat de dump al voorbij is", aldus Ninja tegenover zijn volgers op Twitter. Op het moment van schrijven handelen we net boven de 19.000 dollar en lijkt een push naar 19.700 dollar er even niet in te zitten.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties