Recordopbrengst voor Marathon uit mining, 615 bitcoin in oktober

Marathon Digital Holdings (MARA) heeft in oktober 615 bitcoin verdiend. Dat is het hoogste aantal ooit voor het bedrijf.

Mining-inkomsten

De dynamieken in de mining-industrie lijken te veranderen. Aan de ene kant vallen mining bedrijven om, zoals Core Scientific en Compute North. Andere miners doen het juist beter dan ooit tevoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Althans, als je kijkt naar het totale aantal dat Marathon afgelopen maand verdiende.

In een persbericht schrijft het bedrijf dat de struggle om de aangeschafte mining rigs aan het werk te krijgen achter de rug lijkt.

Marathon werkt samen met hostingbedrijven. Ze zijn niet de eigenaar van de infrastructuur die nodig is om de miners aan het werk te zetten. Na enkele zware maanden, lijken ze de weg omhoog te hebben gevonden.

Het grootste deel van de hashrate werd enkele maanden geleden offline gehaald door een storm in Montana. Daarnaast vroeg hostingpartner Compute North een faillissement aan. Eind september diende het bedrijf de Chapter 11-filing in, wat voor Marathon ook voor veel onrust zorgde.

Ondanks deze tegenwind heeft Marathon in oktober 32.000 ASIC’s van stroom voorzien. Daardoor nam haar rekenkracht met 84% toe, en dus verdienden ze ook meer bitcoin.

Om precies te zijn: in oktober was dat 615 bitcoin. Dit was bijna evenveel als in het hele derde kwartaal. In de maanden juli, augustus en september verdiende Marathon 616 bitcoin.

Nóg meer rekenkracht

In totaal leveren ze nu 7 EH/s aan het netwerk. Op het totaal van een (schommelend) gemiddelde van zo’n 250 EH/s komt dat dus neer op bijna 3% van álle rekenkracht. Dat maakt Marathon een van de grootste miners ter wereld.

De verwachting is dat de rekenkracht van Marathon medio 2023 zal toenemen dankzij een hostingdeal van 200 megawatt (MW) met Applied Blockchain.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining