Rekenkracht Bitcoin nadert 200 Eh/s, recordhoogte hashrate van mining pools

Rekenkracht Bitcoin nadert 200 Eh/s, recordhoogte hashrate van mining pools

De hashrate van het Bitcoin netwerk zag er nog nooit eerder zo goed uit. De daling van de rekenkracht door het hardhandig optreden in China is nagenoeg teniet gedaan.

Bitcoin rekenkracht

Bitcoin staat op het punt een nieuw record te noteren. Volgens data van van MiningPoolStats was de hashrate van mining pools enkele dagen geleden op het hoogste punt ooit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt echter nooit zomaar één getal geven voor de hashrate. Omdat er elke seconde van elke dag zo'n 180 maalt 10 tot de 18e (180.000.000.000.000.000.000) aan hashes worden voltooid, verandert dit getal praktisch gezien continu.

De bekende hashrate van de mining pools lag deze week op 182,4 exahashes per seconde (EH/s). De totale hashrate van het netwerk op 188,9 EH/s.

Volgens MiningPoolStats gebeurde het slechts één keer eerder dat de rekenkracht hoger was. Vlak voor de exodus van miners uit China bereikte deze statistiek in mei dit jaar de 209,3 EH/s.

Rekenkracht Bitcoin nadert 200 Eh/s, recordhoogte hashrate van mining pools

De grootste mining pool is op dit moment het Amerikaanse Foundry, gevolgd door Antpool, Poolin en F2pool.

Individuele mining farms kunnen samenwerken door zich aan te sluiten bij een pool. Als het ware worden de krachten (en dus de rekenkracht) gebundeld en wordt de winst onderling verdeeld.

Even leek er een rem te zitten op de ongekende inhaalslag van de rekenkracht. Onlangs daalde de moeilijkheidsgraad met 1,5%. Het was voor het eerst in 18 weken dat deze difficulty adjustment omlaag ging, omdat het iets te lang duurde om blocken te minen. Dit had waarschijnlijk te maken met (tijdelijke) connectiviteitsproblemen bij mining pools.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin rekenkracht hashrate

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties