Rekt Capital: “Nieuwe bullmarkt is reeds bevestigd”

464 totale weergaven

Als we de analist Rekt Capital mogen geloven, dan komt er voor de potentiële nieuwe bullmarkt een cruciale week aan met de laatste week van februari. Op verschillende tijdsframes ziet Rekt Capital dat er een grote strijd gaande is tussen bitcoin en de Amerikaanse dollar.

Aandacht op verschillende grafieken

Op het moment van schrijven tikt bitcoin binnen op een koers van 24.580 dollar, terwijl eerdaags nog de koers van 25.000 dollar werd doorbroken. Daarmee bereikte bitcoin de hoogste koers in zes maanden tijd en durven mensen voorzichtig weer van een bullmarkt te spreken.

Volgens Rekt Capital is het nu zaak om de focus te leggen op de dagelijkse, wekelijkse en zelfs de maandelijkse grafiek van bitcoin. De weekgrafiek is mogelijk de lastigste horde voor bitcoin om te overwinnen, omdat daar een gigantische weerstand van augustus 2022 inzit.

"Uiteindelijk is er een wekelijkse sluiting boven dit gebied nodig om deze weerstand te doorbreken en verder omhoog te kunnen bewegen", zo schreef Rekt Capital in een deel van zijn update voor de weekgrafiek.

Het beeld in de weekgrafiek wordt vervolgens nog gecompliceerder, door twee andere belangrijke trendlijnen die daar net boven liggen, te weten het 50-weeks en het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde. Deze lijnen vormden hun eerste Death Cross in de geschiedenis.

De maandgrafiek

Op de maandgrafiek is ook een spannende situatie te vinden volgens Rekt Capital. "Ook hier is bitcoin dichtbij om een macro-downtrend te doorbreken", aldus de analist. De komende maandsluiting lijkt daarin een beslissende factor te worden.

Rekt Capital:

Als het bitcoin lukt om nu nog even door te zetten, dan is het mogelijk om de neerwaartse trendlijn die al vanaf november 2021 in ontwikkeling is, te doorbreken.

Rekt Capital:

Ook de relative strength index (RSI) heeft volgens Rekt Capital "reeds een nieuwe bull trend bevestigd." Wat deze indicator betreft komt er dus weer een nieuwe bullmarkt aan, maar onthoud dat technische analyse niet het enige is waar we ons op kunnen baseren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....