Rekt Capital voorspelt 2015-achtige correctie voor bitcoin

Niet lang geleden stond de bitcoin koers nog op 30.000 dollar, maar inmiddels lijken de bulls het momentum wat te verliezen aan de bears. Bitcoin handelt op het moment van schrijven op de koers van 26.882 dollar en daalde over de afgelopen zeven dagen met 7,05 procent.

Volgens de pseudonieme analist Rekt Capital zijn de correcties nog niet voorbij, want hij ziet gelijkenissen met 2015.

Wat gebeurde er in 2015?

In 2015 verloor de bitcoin koers 38 procent van zijn waarde in de maand voordat het aan een parabolische rally begon. Dan gaat het over de rally die uiteindelijk zijn climax zou vinden in december 2017, rond de koers van 20.000 dollar.

Volgens Rekt Capital kan de bitcoin koers wat dat betreft nog even flink dalen, voordat daarna de volgende parabolische rally begint. "Het is bitcoin op de weekgrafiek niet gelukt om de 28.800 dollar te herclaimen. Als de koers dan ook nog eens onder de 27.000 dollar afsluit deze week, dan kunnen we richting de 20.000 dollar terugvallen", aldus Rekt Capital.

Ook op de dagelijkse grafiek ziet Rekt Capital een bearish signaal. De koers handelt op dit moment namelijk onder de neklijn van een hoofd-en-schouders patroon. Grappig genoeg zit die neklijn precies rond de belangrijke koers van 27.000 dollar.

Voor nu lijkt het dus vooral belangrijk dat bitcoin - vanuit technisch perspectief - zo snel mogelijk de koers van 27.000 dollar herpakt, omdat het anders weleens een lastige periode kan worden.

Aftellen naar de halving

Op dit moment lijkt de markt vooral af te tellen naar de halving. Het is lastig, zeker in dit macro-economische klimaat, om positieve argumenten voor bitcoin te verzinnen. Begin maart hadden we natuurlijk de bankencrisis die voor wat positiviteit zorgde, maar inmiddels lijkt de macro-economische situatie vooral op bitcoin te drukken.

Het is de Amerikaanse Federal Reserve nog niet gelukt om de inflatie echt in een neerwaartse trend richting de doelstelling van 2,0 procent te krijgen. Dat maakt het dat zeer waarschijnlijk is dat zij de rentes nog relatief lang op dit verhoogde niveau houden, tenzij er bijvoorbeeld een recessie uitbreekt.

Deze rentes zijn al niet bevorderlijk voor de bitcoin koers, maar ook een recessie zou waarschijnlijk niet meehelpen. In een recessie zie je, zeker in de eerste maanden, dat mensen toch naar de meest veilige asset vluchten. Dat is de asset waarmee mensen de rekeningen mee moeten betalen (dollars/euro's).

Wat dat betreft lijkt het voor bitcoiners echt aftellen naar de halving van april 2024. Op dat moment is er misschien ook weer meer duidelijkheid over de macro-economische situatie. Voor nu lijken zijwaartse of misschien zelfs dalende koersen zoals Rekt Capital verwacht het meest waarschijnlijke scenario.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....