Rekt Capital voorspelt bitcoin koers van 80.000 dollar na de halving

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital verwacht na de halving een bitcoin koers van 80.000 dollar. Dat zou betekenen dat bitcoin binnenkort opnieuw aan een parabolische rally begint EN dat we een nieuwe all-time high mogen opschrijven voor bitcoin. Hoewel Rekt Capital op de lange termijn bullish is over bitcoin, ziet hij ook mogelijkheden voor het doorzetten van de neerwaartse trend na de halving.

Parabolisch na de halving

"Hou vol en probeer zoveel mogelijk te profiteren van de dalingen in deze pre-halving periode. Je wil de parabolische rally van na de halving niet missen", aldus Rekt Capital over zijn huidige visie voor bitcoin.

Rekt Capital voorspelt bitcoin koers van 80.000 dollar na de halving
Bron: Rekt Capital via Twitter (of X)

In de bovenstaande grafiek lijkt Rekt Capital te voorspellen dat we tot de halving niet boven de bitcoin koers van 32.000 dollar uit kunnen klimmen.

Tot die tijd is het volgens hem dus raadzaam om rustig te blijven inkopen, om je zo voor te bereiden op de parabolische rally die de halving zal veroorzaken.

Wees je er echter van bewust dat een rally na de halving allesbehalve een zekerheid is. We zagen dat de afgelopen drie halvings, maar dat biedt natuurlijk geen garanties voor de volgende halving. Zeker niet als je bedenkt dat het macro-economische klimaat sindsdien behoorlijk is veranderd.

Herhaling van 2019

Volgens Rekt Capital kan bitcoin weleens een herhaling van de bearmarkt van 2019 laten zien. Destijds handelde het in een driehoek-patroon, voordat het uitbrak en een nieuwe bullmarkt begon.

"Als bitcoin lagere hoogtepunten blijft vormen, kan bitcoin dan nog steeds het CME (Chicago Mercantile Exchange) gat vullen op de koers van 20.000 dollar later dit jaar of in 2024?", zo vraagt Rekt Capital zich af.

Als dat zo is, dan kan die periode van consolidatie volgens Rekt Capital de opmaat vormen voor de laatste uitbraak in aanloop naar halving (blauw koersverloop in onderstaande grafiek).

Rekt Capital voorspelt bitcoin koers van 80.000 dollar na de halving

Op het moment van schrijven tikt de bitcoin koers binnen op 26.865 dollar en is het bullish momentum nog even afwezig. Al lijkt het erop dat de bears ook langzaam uitgeput raken, wat dan weer een goed teken is voor onze favoriete digitale munt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....