Rekt Capital ziet dubbele top voor bitcoin en is bearish

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital zegt dat bitcoin dichtbij het breken van een zogenaamd bearish dubbele top patroon is. Volgens de handelsstrateeg zou een verkoopgolf met een verhoogd volume de grote correctie kunnen starten voor bitcoin. "Bitcoin staat op het punt om een dubbele top te valideren", aldus Rekt Capital.

Waar gaan we heen?

Een uitbraak op verkoopvolume en het overtuigend verliezen van de koers van 26.000 dollar, om dit koersniveau vervolgens te zien veranderen in een weerstand, dat zou volgens Rekt Capital de correctie bevestigen.

Als we uitzoomen zegt Rekt Capital dat bitcoin de koersactie van eind 2021 lijkt te herhalen. Dat is het moment waarop de vorige bullmarkt ten einde kwam voor bitcoin.

"In 2021 vormde bitcoin twee duidelijke toppen die leken op een dubbele top, maar vervolgens werd ook nog een derde top gevormd op een iets lager hoogtepunt.

Momenteel lijkt het erop dat bitcoin opnieuw twee duidelijke toppen vormt, wat lijkt op een dubbele top en een potentiële derde top met een lager hoogtepunt", aldus Rekt Capital.

Bearish over bitcoin

De gelijkenissen tussen de huidige prijsactie en die van 2021 houden daar niet op. Net als in 2021 vormen enkele belangrijke bewegende gemiddelden ook nu een weerstand voor bitcoin.

"Omdat bitcoin momenteel weerstand ondervindt op de bewegende gemiddelden van de bullmarkt, die rond de koers van 27.000 tot 28.000 dollar liggen.

Deze gemiddelde voor bitcoin zijn het groene 21-weekse exponentiële bewegende gemiddelde en het blauwe 50-weekse exponentiële bewegende gemiddelde.

Net als in 2021 vormen deze lijnen nu een weerstand voor de bitcoin koers", zo gaat Rekt Capital verder.

Uiteindelijk verwacht Rekt Capital een correctie van bitcoin naar de koers van 20.000 dollar. Laten we hopen dat de analist er deze keer naast zit met zijn voorspelling, want dit zou weinig goeds betekenen voor bitcoin op de korte termijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....