Rekt Capital ziet extreem bullish patroon voor bitcoin ontstaan

Volgens de populaire analist Rekt Capital is bitcoin erin geslaagd om boven de macrotrend uit te breken die de koers in 2022 naar 15.500 dollar bracht en zijn we inmiddels aan een nieuwe macrotrend begonnen. Met de sluiting van de maand maart boven de koers van 28.000 dollar is er volgens hem een nieuwe bullish macrotrend begonnen.

Het begin van een bullmarkt

Als de geschiedenis een goede voorspeller van de toekomst is, dan zegt dit volgens Rekt Capital veel over de maanden die ons te wachten staan. "Bitcoin heeft de macrotrend naar beneden nu doorbroken. De geschiedenis heeft laten zien dat opwaartse macrotrends beginnen wanneer neerwaartse macrotrends worden gebroken", aldus een optimistische Rekt Capital.

Wat dat betreft markeert de maandsluiting in maart een heel belangrijk moment voor bitcoin. "Bitcoin heeft voor de derde keer in zijn geschiedenis een maandsluiting boven de neerwaartse macrotrend gerealiseerd", zo gaat hij verder.

We moeten alleen niet vergeten dat het pas de derde maal is dat Bitcoin het voor elkaar krijgt om dit te realiseren. Dat wil zeggen dat Rekt Capital zijn analyse baseert op twee gebeurtenissen uit het verleden, wat dus geen zekerheid biedt. Het kan zijn dat bitcoin nu aan een nieuwe opwaartse macrotrend begint, maar het kan ook zomaar een vals signaal zijn.

Drie jaar geleden

Rekt Capital wijst zijn volgers er ook op dat de kandelaar van Q1 2023 die van Q4 2022 compleet overklast. De laatste keer dat bitcoin dit voor elkaar kreeg was drie jaar geleden. Destijds handelde de koers net onder de 10.000 dollar. De grafiek van Rekt Capital laat zien dat dit het moment was waarop bitcoin aan zijn race richting de all-time high van 69.000 dollar in november 2021 begon.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 27.937 dollar en staat het daarmee net onder de tot nu toe lastige grens van 28.000 dollar. Voor nu zijn alle ogen gericht op de bulls en lijkt de markt zich te focussen op de zonde van 30.000 tot 32.000 dollar voor bitcoin.

Als het lukt om die grenzen te doorbreken dan lijkt het doorzetten van de opwaartse trend waarschijnlijk. Wat dat betreft komt er een spannende week aan voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....