Relatieproblemen SBF en Caroline Ellison liggen op straat

Het strafproces van Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van FTX, is op dinsdag 3 oktober begonnen in een drukke rechtszaal en zal vandaag een vervolg krijgen. Vandaag zal ook zijn voormalige geliefde Caroline Ellison (CEO Alameda Research) als getuige verschijnen in de rechtszaal. De twee hielden er tijdens hun periode bij FTX en Alameda Research een liefdesrelatie op na, waar nu ook memo’s over op straat liggen.

De memo’s tussen SBF en Ellison

Voordat SBF zich zorgen moest maken over een leven achter de tralies, blijkt uit de door crypto-onderzoekster Molly White onthulde memo’s dat hij twijfelde over de voortzetting van zijn relatie met Caroline Ellison.

De memo’s waren overigens onderdeel van de nieuwe door Michael Lewis geschreven biografie over Sam Bankman-Fried, die vanaf 3 oktober in de winkels ligt.

Over die biografie is nu al behoorlijk wat kritiek te vinden op het internet. Michael Lewis zou volgens critici veel te mals zijn over de acties van Bankman-Fried, die voor miljarden dollars aan spaartegoeden van mensen liet verdampen.

Relatieproblemen SBF en Caroline Ellison liggen op straat

Wat de memo’s betreft is het duidelijk dat SBF op relationeel vlak net zo analytisch is als in zijn professionele leven. Anders maak je natuurlijk geen lijstje met voors en tegens om te bepalen of je relatie nog de moeite waard is.

‘Mijn empathie is nep’

In de memo’s bespreekt Sam Bankman-Fried ook zijn eigen karakter. “Er is een redelijke kans dat mijn empathie nep is, dat mijn gevoelens nep zijn en dat mijn gezichtsuitdrukkingen nep zijn. Ik voel geen blijdschap. Wat is het doel van een relatie met iemand die je niet fysiek blij kunt maken?”, zo vraagt Sam Bankman-Fried zich af.

Het lijkt erop dat hij Caroline Ellison hiermee probeert te beschermen tegen zichzelf. Dat Bankman-Fried ook inziet dat hij misschien niet de persoon is die Ellison uiteindelijk blij kan maken.

Inmiddels weten wij dat ze heel goed bij elkaar passen, omdat ze allebei weinig empathie hebben. Ellison deed natuurlijk net zo goed mee met de fraude en oplichterij via FTX en Alameda Research.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfraudeFTX

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....