Waarom een Republikeinse overwinning in Amerikaanse verkiezingen goed is voor crypto

1675 totale weergaven
crypto amerikaanse verkiezingen

Onderzoek van Bernstein, een bekend onderzoeks- en makelaarsbedrijf, suggereert dat de crypto markt flink kan groeien als de GOP (Republikeinen) de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Donald Trump is de belangrijkste Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen. Analisten denken dat dit kan leiden tot vriendelijkere regels voor crypto, wat kan zorgen voor meer investeringen in bekende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum.

Analisten zijn positief ondanks Bitcoin ETF outflows

Bernstein-analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra merken op dat de crypto markt recent een dip heeft gehad. Dit komt door zes dagen van grote uitstromen van meer dan $1 miljard uit spot Bitcoin ETFs. Toch blijven de analisten positief. Ze wijzen erop dat deze ETFs sinds januari meer dan $14 miljard aan instromen hebben gezien, wat bijdroeg aan een 75% prijsstijging van Bitcoin in het eerste kwartaal.

De analisten verwachten belangrijke ontwikkelingen voor Bitcoin in de nabije toekomst. Ze denken dat grote privébanken binnenkort spot Bitcoin ETFs zullen goedkeuren voor hun portfolio’s. Dit zou de toewijzing van Bitcoin onder nieuwe adviseurs en investeerders kunnen vergroten.

Politieke verschuiving kan Ethereum ETFs helpen

De mogelijke goedkeuring van spot Ethereum ETFs door de Amerikaanse SEC zorgt voor veel discussie. In tegenstelling tot Bitcoin ETFs hebben Ethereum ETFs geen staking-functie, wat hun omzettingspercentages kan beperken. Maar analisten geloven dat deze ETFs nog steeds vraag zullen aantrekken, zij het op een kleinere schaal.

Ethereum wordt steeds meer gezien als een platform voor stablecoin betalingen en tokenisatie van echte activa. Ondanks dit sterke gebruik, ontbreekt het nog aan duidelijke regels. Analisten voorspellen dat een verandering in het politieke bestuur kan leiden tot gunstigere regels, wat de interesse in Ethereum en zijn technologieën kan vernieuwen.

GOP overwinning in Amerikaanse verkiezing is goed voor crypto

Bernstein-analisten benadrukken dat een GOP-overwinning een belangrijk moment kan zijn voor de crypto markt. Ze denken dat een Republikeins bestuur waarschijnlijk pro-crypto zal zijn, wat kan zorgen voor een omgeving die gunstig is voor de groei en integratie van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum in de reguliere financiële systemen.

Ondanks de huidige marktuitdagingen, geloven analisten dat de basis voor crypto adoptie sterk blijft. Ze zien de huidige marktzwakte als een kans voor investeerders om op een gunstig moment in te stappen. Ze voorspellen dat een nieuwe bullcyclus zich over de komende jaren kan ontvouwen, aangedreven door voortdurende adoptie en gunstige politieke veranderingen.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd