Kleine beleggers kopen groots in: meeste koopvolume sinds crash van maart 2020

Kleine beleggers lijken op dit moment bovenmatig geïnteresseerd in bitcoin terwijl de koers het moeilijk heeft tussen de 46.000 en 48.000 dollar.

Het retail publiek heeft bitcoin weer op de korrel volgens analist Willy Woo. Hij ziet vanuit deze cohort van bitcoiners de grootste interesse sinds maart 2020. Een beweging in de markt die we precies 18 maanden geleden voor het laatst hebben gezien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Retail koopt bitcoin alsof het maart 2020 is

Na de crash naar 3.600 dollar in maart 2020 was er grote interesse om bitcoin te kopen bij het retail publiek. Dat fenomeen lijkt nu weer helemaal terug te zijn. De wallets met 1 bitcoin of minder zijn qua totale bitcoin holdings weer op het hoogste punt sinds maart 2020.

Terwijl de macro-omstandigheden hetzelfde zijn, met de angst voor het coronavirus en het voorzichtige beleid van centrale banken, is dat qua koers anders. Op dit moment handelt bitcoin rond de 46.000, terwijl dat in maart 2020 nog 3.600 dollar was.

Als de gegevens van Willy Woo kloppen, dan neemt de interesse in bitcoin rond dit niveau toe. “De laatste keer dat het retail publiek de dip zo hard kocht was in maart 2020, op het moment dat de markt instortte vanwege COVID,” aldus Woo op Twitter.

Verhouding “slim” versus “dom” geld bereikt all-time high

Ondertussen is ook de verhouding tussen lange termijn en korte termijn investeerders op een all-time high terechtgekomen in het voordeel van de lange termijn beleggers.

Volgens de zogenaamde “Smart Money Gap” indicator van Glassnode is er nooit eerder zo’n groot verschil geweest tussen het aantal bitcoin dat in bezit is van “slim” en “dom” publiek. Welke ze onderscheiden door een lange termijn visie en een korte termijn visie.

Door de geschiedenis van bitcoin markeert een lokale piek in deze indicator vaak de start van een nieuwe bull run en is het een signaal van een lokale bodem. Wat erop wijst dat de 40 procent daling vanaf de all-time high de bodem bereikt heeft en we ons klaarmaken voor een nieuwe run omhoog.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....