Bitcoin koers schiet naar $788 miljard op CoinMarketCap door fout

De bitcoin koers was volgens CoinMarketCap op een zeker moment maar liefst $788 miljard per stuk. Dit klopte uiteraard niet.

Door een fout gaf de grote datawebsite verkeerde prijzen voor cryptocurrency’s weer. De totale marktkapitalisatie van BTC stond even op een schamele $14,7 triljoen. Inmiddels zijn de prijzen weer hersteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo zag dat er ongeveer uit:

Bitcoin koers schiet naar $788 miljard op CoinMarketCap door fout
Bitcoin prijs CoinMarketCap

CoinMarketCap

CoinMarketCap zelf bepaalt de prijzen niet die zij weergeven normaal gesproken. In principe halen zij de data van cryptobeurzen. Die cijfers worden verzameld om een gemiddelde prijs te maken. Dat ging nu even mis.

Op het moment van schrijven staat de koers van bitcoin rond $48.000. Dat betekent echter niet dat dit de globale prijs is overal. Elke beurs, broker, koper of verkoper heeft zijn eigen prijs.

De fout van CoinMarketCap had ook gevolgen voor websites en andere platformen die de prijzen gebruiken voor hun activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan handelsalgoritmes of bots die actie ondernemen door prijzen op CoinMarketCap.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinmarketcap

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...