Revolut scoort licentie in Cyprus om bitcoin te kunnen verkopen

Revolut scoort licentie in Cyprus om bitcoin te kunnen verkopen

Revolut heeft een licentie ontvangen om bitcoin te kunnen gaan verkopen aan zijn Europese klanten. De betaalverwerker, opererend vanuit het Verenigd Koninkrijk, heeft circa 17 miljoen klanten in Europa. Ze hebben de handelslicentie gescoord bij de toezichthouder in Cyprus, het eiland dat pro-crypto is te te noemen.

Bitcoin via Revolut

Met dit papiertje mag het beursgenoteerde firma bitcoin en crypto's gaan verkopen aan burger van de Europese Economische Ruimte (EER). Dat is een lijstje van EU-landen waaronder Nederland, aangevuld Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zijn de eerste partij die zich crypto-asset service provider (CASP) mag noemen volgens de regels in Cyprus. Ook concurrenten zoals Crypto.com, eToro en Bitpanda opereren vanuit het eiland.

Bestaande bedrijven sorteren voort op het Europese raamwerk dat bekend staat als Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA). Een uitgebreide nieuwe set van regels om de waaier aan diverse cryptovaluta als assetklasse te definiëren en te reguleren. Maar er staan ook aanvullende regels in voor de tussenpartijen die deze valuta aanbieden op de Europese markt. Het komt bovenop de geldende anti witwasregels zoals we dat kennen van de AMLD5 richtlijn.

Revolut gaat overigens ook Britse klanten bedienen vanuit een aparte Britse entiteit, Revolut UK. De registratieaanvraag bij de Britse Financial Conduct Authority (FCA) staat nog open, maar ze mogen nog via het tijdelijke registratieregime (TRR) van de FCA producten en diensten aanbieden.

Het betaalverwerker heeft wereldwijd ongeveer 20 miljoen klanten en biedt nu blootstelling aan ongeveer 80 crypto-activa.

Lees meer over:
Bitcoin regulering

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties