‘Rich Dad Poor Dad’-auteur: Bitcoin, goud en zilver staan op het punt te exploderen door kapitaalvlucht

426 totale weergaven
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Staan goud, zilver en Bitcoin op het punt om te exploderen? Volgens Robert Kiyosaki, auteur van het bestsellerboek, ‘Rich Dad Poor Dad’, wel. Hij denkt dat een renteverlaging op woensdag kan leiden tot een kapitaalvlucht naar “echte activa”, met andere woorden, vastgoed, goud, zilver en Bitcoin.

De crypto markt is op maandagmiddag nog volatiel en is dan ook met ruim 2% gedaald vergeleken met gisteren. Dit is mogelijk een van de laatste kansen om crypto te kopen, terwijl Bitcoin nog onder de $ 60.000 ligt en in dit artikel kijken we of BTC binnenkort voorgoed gedag kan zeggen tegen de $ 60k.

Renteverlaging Fed kan leiden tot nieuwe kapitaalvlucht naar “echte activa”

Kiyosaki heeft gisteren een thread gedeeld op X, waarin hij zegt dat activa zoals goud, zilver en Bitcoin binnenkort zal exploderen. Hij raadt mensen ook af om te discussiëren welke van deze activa beter is dan de anderen en om zich juist af te vragen: “Hoeveel goud, zilver en Bitcoin heb ik?”

Komende woensdag zal de Federal Reserve besluiten wat er met de rente gaat gebeuren in de VS en een overweldigend deel van de markt denkt dat dit zal leiden tot een pivot, de eerste renteverlaging sinds zijn piek van 5,5% in juli 2023.

Een lagere rente kan leiden tot een sterke groei van interesse in riskante investeringen, zoals crypto. Maar volgens Kiyosaki zal dit ook leiden tot investeringen in zilver en goud. Hij moedigt zijn lezers dan ook aan om Bitcoin, zilver en/of goud te kopen voordat de rente omlaag gaat.

Eerder dit jaar voorspelde Kiyosaki de crash van afgelopen maanden en kaartte dit aan als een gouden kans om te investeren. Hij denkt dat het een kwestie van tijd is voordat goud, zilver en Bitcoin exploderen, gezien steeds meer mensen hun vertrouwen in de Amerikaanse dollar verliezen.

Met nog twee dagen voordat de Federal Reserve zijn besluit maakt, in combinatie met de dip van vandaag, is dit mogelijk een van de laatste kansen voor investeerders die nog aan de zijlijn staan.

Waarom daalt Bitcoin vandaag?

Een zeer aannemelijke oorzaak achter de daling van vandaag is de opkomende Fed bijeenkomst, waarin de rente zoveel als 0,5% kan worden verlaagd. Hoewel dit goed kan zijn voor crypto, maken veel mensen zich zorgen over de Amerikaanse economie, wat waarschijnlijk terug te zien is in de grafiek van vandaag.

Hoewel de Bitcoin koers een mooie afsluiting heeft gedaan van vorige week, is hij vandaag weer onder zijn 30-daagse moving average (geel) gedoken, na een break-out op vrijdag. Hierdoor is ook de Relative Strength Index (RSI) van 57 naar 50 gedaald, een bevestiging dat het bullish momentum is omgekeerd tijdens het weekend.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – TradingView

Het verkopen van Bitcoin is op dit moment mogelijk erg riskant, juist omdat verwachtingen voor een renteverlaging erg hoog zijn. Afhankelijk van hoe de markt reageert op de uitkomst van de volgende Fed bijeenkomst, zou Bitcoin boven $ 60.000 kunnen schieten en hier voorlopig niet meer onder dalen.

Combineer dit met het feit dat de crypto markt historisch gezien erg goed presteert in oktober en november, en het verkopen van BTC-richting het einde van september is waarschijnlijk een dwaze actie.

Kiyosaki denkt dat Bitcoin op een dag $ 10 miljoen per muntje waard kan worden en hoewel we daar nog lang niet zijn, zou de Bitcoin koers dit jaar nog de $ 100.000 aan kunnen tikken. Aan de hand daarvan kun je beslissen of het een goed idee is om Bitcoin onder $ 60k te verkopen.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Welke altcoins gaan stijgen in opkomende crypto bull run?

Als de Fed besluit om de rente in de VS te verlagen, dan kan dit, naast Bitcoin, zilver en goud, ook grote positieve gevolgen hebben voor altcoins. Altcoins liggen op dit moment in een ondergewaardeerde positie, terwijl de Bitcoin dominantie op een hoge 58% ligt. Als Bitcoin herstelt, kan de dominantie dalen en kunnen altcoins weer stijgen.

De hele altcoin markt kan profiteren als Bitcoin stijgt, maar sommige altcoins zullen het uiteraard beter doen dan gemiddeld. Deze middag kijken we naar een tweetal kleine altcoins met potentie om veel te stijgen. Deze nieuwe cryptomunten zijn nog voor een lage prijs te koop in de presale, maar met combinatie van utility en viraliteit kunnen deze twee een scherpe stijging meemaken.

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained ($PEPU) is een opkomend alternatief voor Pepe Coin (PEPE), dat al meer dan $ 13,4 miljoen heeft opgehaald met zijn presale. De reden dat deze presale een van de grootste van 2024 is, is het feit dat Pepe Unchained zijn eigen Layer-2 blockchain zal lanceren.

Als je de originele Pepe Coin als goud ziet, kan Pepe Unchained gezien worden als het zilver, net zoals Bitcoin en Ethereum gezien worden als het digitale goud en zilver. Pepe Unchained zal zijn eigen blockchain hebben, uitgerust met een meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange, block explorer en nog meer.

$PEPU is de utility token die gebruikt kan worden voor transacties en het lanceren van meme coins en je kunt $PEPU tijdens de presale kopen voor $ 0,0097284 per stuk. De presale zal binnenkort uitverkocht zijn, waarna de meme coin voor een hogere prijs live zal gaan op zijn eerste exchange, kort daarna zal ook de Layer-2 blockchain live gaan.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Als de markt het zo meteen weer goed doet, kunnen meme coins opnieuw exploderen, maar als de markt minder sterk presteert, kan het handig te zijn om meme coins te staken, met behulp van de MemeVault van Crypto All-Stars ($STARS). Zo verdien je niet alleen extra beloningen, maar voorkom je ook dat je uit paniek je meme coins verkoopt met verlies.

De MemeVault is een unieke staking pool waar je verschillende meme coins tegelijk in kunt stoppen, door dit te doen verdien je passief $STARS tokens. Hoe meer je van deze muntjes in je wallet hebt, hoe hoger de beloningen, tot wel drie keer zoveel.

Je kunt $STARS ook in zijn eigen staking pool gebruiken om een APY van 1150% te verdienen. Dit doe je door $STARS te kopen tijdens de presale, met een huidige prijs van $ 0,0014477 per stuk. Omdat de presale al bijna $ 1,3 miljoen heeft opgehaald, zal de prijs binnen drie dagen stijgen.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...