Rijke Japanse investeerders willen bitcoin kopen

2890 totale weergaven

Een recente enquête onder Japanse institutionele investeerders, leert ons dat ruim 50% daarvan plannen heeft om bitcoin te kopen. Nomura is een grote speler in de Japanse financiële wereld en hun tak voor digitale assets ging langs bij 500 fondsbeheerders in het land. Meer dan de helft verwacht binnen nu en 3 jaar bitcoin te kopen.

Grote interesse in bitcoin vanuit Japan

“Meer dan 500 fondsbeheerders in Japan zijn ondervraagd: van institutionele investeerders, family offices en pensioenfondsen. Van partijen die enkele honderden miljoenen beheren, tot partijen die enkele honderden miljarden beheren (in yen).”

Volgens het onderzoek is ruim 50% geïnteresseerd om binnen drie jaar in bitcoin of crypto te gaan investeren. 60% geeft aan interesse te hebben vanuit het oogpunt van diversificatie, terwijl 38% ziet dat bitcoin een relatief lage correlatie met andere assets vertoont.

37% zegt dat crypto beschermt tegen inflatie, terwijl 30% interesse heeft vanwege de hoge rendementen en 9% de 24/7 structuur van de markt kan waarderen.

Dat zijn interessante uitkomsten. Vooral dat 37% aangeeft het te zien als een bescherming tegen inflatie, want dat is in de eerste plaats waar bitcoin tegen beschermt. Dat is waar Satoshi Nakamoto bitcoin voor gemaakt heeft, getuige het bericht dat hij vastmaakte aan het eerste blok van de blockchain.

Stabilisatie, diversificatie en bescherming tegen inflatie

Het is duidelijk dat bitcoin en crypto voor iedere investeerder ook weer een andere rol kan spelen in het portfolio. Sommige mensen kiezen voor bitcoin om de bescherming tegen inflatie, maar er zijn ook mensen de digitale munt waarderen vanwege de diversificatie in het portfolio.

De hoge rendementen van de afgelopen jaren trekken natuurlijk ook veel investeerders aan. Zeker nu we in een halving-jaar zitten. Dat zijn de momenten waarop bitcoin vaak aan die extreme stijgingen begint.

Dit jaar begon zelfs fantastisch. Nog nooit eerder in de geschiedenis wist bitcoin voor de halving al een nieuwe all-time high te noteren. Het sentiment mag nu dan wat minder zijn, maar we moeten niet vergeten dat het op zich al bijzonder was dat bitcoin reeds een nieuwe all-time high maakte.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....