Ripple CEO Garlinghouse: Waarom dit een magische tijd is voor crypto

26051 totale weergaven
ripple ceo garlinghouse

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft in een interview met CNBC zijn enthousiasme en optimisme over de huidige staat van de crypto industrie gedeeld. Hij en Marco Santori, Chief Legal Officer van Kraken, spraken tijdens Consensus 2024 op CNBC’s Crypto World over regelgeving in de crypto wereld.

Brad Garlinghouse is enthousiast over ontwikkelingen in Web3

Garlinghouse reageerde enthousiast op recente ontwikkelingen in de crypto industrie. Hij zei: “Het is een magische tijd om te leven,” een uitspraak die hij ook op Twitter herhaalde. Deze opmerkingen komen op een moment dat er meer acceptatie in de mainstream plaatsvindt, er innovatie is in blockchaintechnologie en er meer interesse is van institutionele beleggers.

Het feit dat grote bedrijven en financiële instellingen steeds meer interesse tonen in cryptocurrencies en blockchain, benadrukt volgens Garlinghouse de positieve vooruitzichten voor de industrie. Hij ziet dit als een teken dat de wereld klaar is om digitale valuta en blockchain-technologie op grote schaal te omarmen.

Groeiende interesse van instellingen in crypto

In mei kregen Ethereum spot ETFs goedkeuring in de VS. Grote financiële instellingen en bedrijven integreren steeds meer crypto assets in hun operaties. Volgens Garlinghouse is de goedkeuring van de Ethereum spot ETFs een belangrijke mijlpaal die laat zien dat de regelgeving steeds meer in lijn komt met de innovaties binnen de industrie.

Dit zal volgens Garlinghouse nog meer institutionele beleggers aantrekken, wat kan leiden tot een bredere acceptatie en verdere groei van de markt.

Ripple’s rol in blockchain toepassingen volgens CEO

Onlangs presenteerde Ripple zijn visie en roadmap voor institutionele DeFi op de XRP Ledger. Deze plannen tonen aan dat Ripple zich blijft inzetten voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën en oplossingen die de efficiëntie en veiligheid van financiële transacties kunnen verbeteren.

Garlinghouse benadrukt dat deze innovaties de crypto industrie ten goede komen, maar ook bredere economische voordelen kunnen bieden door transactiekosten te verlagen en de snelheid van betalingen te verhogen.

Lees meer over:
GarlinghouseRipple

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...