Ripple geeft $559 mln aan tokens vrij, XRP koers daalt verder – wat gaat Ripple doen in september?

2548 totale weergaven
xrp
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Waar de XRP-token eerder nog een mooie stijging door wist te maken richting de $ 0,64, heeft het recentelijk alweer een groot gedeelte van zijn gemaakte winsten in moeten leveren. Met een daling van 6,7% is de XRP koers nog maar $ 0,55 waard. Wat gaat Ripple doen in de nabije toekomst?

Ripple en zijn native XRP-token waren een van de grote verliezers van de crypto crash van enkele weken geleden. Deze crash zorgde ervoor dat de XRP koers zakte tot een dieptepunt bij de $ 0,43. De Ripple koers was echter al snel weer in staat om zijn gemaakte verliezen goed te maken en wist zelfs tot richting de $ 0,63 te stijgen.

Nieuwe ontwikkelingen binnen het Ripple ecosysteem hebben nu echter tot onzekerheid gezorgd.

Ripple neemt 1 miljard XRP-tokens op

Een nieuwe actie van Ripple zelf heeft gezorgd voor onzekerheid binnen de Ripple community. Ripple koos er recentelijk namelijk voor om 1 miljard XRP-tokens op te nemen. Deze tokens waren maar liefst $ 559 miljoen waard toen deze actie plaatsvond.

Ripple heeft deze opnames verspreid over drie verschillende transacties, maar desondanks is de Ripple community bang over de gevolgen van deze acties.

Historisch gezien hebben deze opnames van Ripple namelijk negatieve gevolgen voor de Ripple koers. In juni nam Ripple bijvoorbeeld ook al 200 miljoen tokens op, iets wat leidde tot een daling van maar liefst 9,25%.

Ook nu lijkt deze actie weer tot een aanzienlijke daling geleid te hebben, nu XRP dus al meer dan 6% is gedaald over de afgelopen dagen, iets wat verder ondersteund wordt door de technische indicatoren van XRP en de XRP koers verwachting die ze hiermee schetsen.

 

 

xrp
XRP koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Technische indicatoren zinspelen op moeilijke periode voor XRP koers

Als er naar de technische indicatoren gekeken wordt, lijkt deze daling ervoor gezorgd te hebben dat de XRP koers op de korte en midden lange termijn in de moeilijkheden kan komen. Met zijn recente daling is de XRP koers namelijk tot onder zijn 10-daagse, 30-daagse en 50-daagse EMA’s gezakt.

Daarnaast geeft ook het MACD-histogram een verkoopsignaal af met een waarde van -0,00304 en bevindt de RSI zich op neutraal terrein met een waarde van 44.

Het lijkt een duidelijk teken te zijn dat de Ripple community geduld moet hebben op de korte termijn, en dat er verdere dalingen plaats kunnen vinden.

Pas op de langere termijn lijkt de XRP koers zich weer op te kunnen gaan maken voor verdere stijgingen.
Om deze reden kiezen veel investeerders ervoor om in de tussentijd hun portfolio te diversifiëren met andere altcoins die op de korte termijn al mooie winsten op kunnen leveren. Met name presale tokens hebben recentelijk de nodige aandacht ontvangen.

Om deze reden bespreken we hieronder twee van de beste presales van 2024. Allebei deze presale projecten lijken zich op te maken voor een succesvolle listing en de bijbehorende winsten.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief gaat viraal met eigen Layer 2 oplossing

Met Pepe Unchained is er een nieuw Pepe alternatief op de crypto markt verschenen dat zich al snel wist te onderscheiden van zijn voorgangers. Dit project is er namelijk als een van de eerste meme coins in geslaagd om zijn eigen Layer 2 blockchain naar de markt te brengen. Dit heeft er dan ook al snel voor gezorgd dat dit project viraal wist te gaan.

De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained is ontwikkeld om de belangrijkste gebreken van Layer 1 blockchains zoals Ethereum op te lossen. Dit is dan ook de reden dat dit de losgebroken versie van Pepe wordt genoemd die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain en zijn gebreken. De Layer 2 blockchain zal dan ook volledig in het teken staan van hoge transactiesnelheden tegen lage transactiekosten.

Naast dat men kan profiteren van een degelijk ontwikkelde Layer 2 blockchain kan er ook geprofiteerd worden van indrukwekkende rendementen. Pepe Unchained heeft namelijk een staking systeem ontwikkeld met een extra hoge APY. Dit zorgde er al snel voor dat er meer dan 910 miljoen PEPU-tokens zijn vastgezet. Ondanks dit grote aantal vastgezette tokens is er nog altijd een APY te verdienen van 175%.

De presale van Pepe Unchained is nog maar een bevestiging van hoe populair dit project al is gebleken. Er is inmiddels namelijk al meer dan $ 11,4 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. Deze succesvolle presale betekent ook dat gebruikers nu nog maar beperkt de tijd hebben om te profiteren van de huidige lage prijs van PEPU-tokens. Deze prijs zal in elke fase van de presale namelijk verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Crypto All-Stars (STARS) – nieuwe meme coin creëert unieke MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuwe meme coin die erin is geslaagd om een unieke MemeVault naar de blockchain te brengen. Deze MemeVault maakt het mogelijk voor gebruikers om grote meme coins zoals PEPE, DOGE en SHIB te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Hierdoor vormt Crypto All-Stars ook het eerste crypto project dat in staat is om alle grote meme coins samen te brengen binnen een platform.

De MemeVault van Crypto All-Stars is een innovatief smart contract staking systeem dat het dus mogelijk maakt om bekende meme coins te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen in de vorm van de native STARS token. Gebruikers zijn echter ook in staat om deze native STARS token te staken in ruil voor nog hogere beloningen. Het projectteam heeft zelfs aangegeven dat gebruikers die STARS tokens staken in ruil komen voor beloningen van wel 3x zo hoog.

crypto all stars generieke hhoofdabeelding

Met Crypto All-Stars kunnen investeerders vertrouwen op een veilig project zonder gebreken, aangezien het volledig geaudit is door SolidProof. Daarnaast maakt het project gebruik van duidelijke tokenomics. 20% van de totale token voorraad is apart gezet voor de presale, 25% voor staking tijdens de presale, 20% voor marketing, 10% voor liquiditeit en 25% voor het MemeVault ecosysteem.

De presale van Crypto All-Stars is nog niet zo lang live, maar heeft inmiddels al wel bijna $ 1 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,001491 per stuk, maar zullen verder gaan stijgen zodra het volgende doel van $ 1,1 miljoen bereikt is. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
RippleXRP

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...