Ripple rechtszaak nieuws: kan de XRP koers herstellen na nieuwe deadline hoger beroep?

648 totale weergaven
Ripple's juridische stappen stuwen de XRP koers omhoog met 2% |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Het leek allemaal al een gedane zaak; de SEC had aangekondigd om in hoger beroep te gaan in de rechtszaak tegen Ripple. Daarbij moest de SEC alleen ook nog enkele formulieren inleveren bij de rechtbank en de vraag is nu of ze dit op tijd hebben gedaan. 

De deadline hiervoor lag op 16 oktober, maar volgens bronnen binnen het Amerikaanse juridische systeem heeft de toezichthouder deze formulieren niet op tijd aangeleverd. Dit kan leiden tot het afwijzen van het hoger beroep, hoewel niet iedereen daar meteen aanleiding voor ziet.

Ripple rechtszaak neemt nieuwe wending

Waar particuliere partijen meteen een probleem hebben wanneer ze een dergelijke deadline missen, kan dit in het geval van de SEC toch anders uitpakken. Volgens Fred Rispoli, een advocaat die erg actief is in de crypto wereld, krijgen toezichthouders als de SEC veel ruimte van de rechtbank om dit soort zaken later in te leveren.

Hij tempert het enthousiasme over het missen van de deadline dus ook en geeft aan dat de XRP-community nog geduld moet hebben voordat het conclusies trekt.

In een latere tweet stelt hij zelfs dat de deadline van het inleveren van de documenten mogelijk verschoven is, doordat het hoger beroep pas op 4 oktober officieel bij de rechtbank aan kwam.

In dat geval zou de SEC sowieso nog 2 dagen langer hebben om de extra formulieren voor een hoger beroep aan te leveren. Het wordt er misschien niet duidelijker op, maar de SEC lijkt of uitstel van de rechtbank te krijgen om de formulieren aan te leveren, of is nog gewoon op tijd.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Kan de XRP koers herstellen?

De Ripple rechtszaak heeft al jaren invloed op de Ripple koers en met het dreigende hoger beroep zal dit ook de komende jaren zo blijven. Verwacht wordt dat de uitspraak in het hoger beroep ook zeker tot 2026 op zich zal laten wachten.

Ondertussen staat de Ripple koers op $ 0,5523, waarbij het vanochtend vroeg een uitschieter had richting $ 0,5636, toen er enthousiasme ontstond over het mogelijk mislopen van de deadline door de SEC.

ripple koers

Al met al staat de Ripple koers hoger dan een jaar geleden, maar is het ‘slechts’ met 12% gestegen. Bij andere grote cryptomunten als Bitcoin en Solana gaat dit om respectievelijk 136% en 531%.

XRP is dus zeker niet de waardevolste investering geweest dit jaar en nu de druk vanuit de SEC aanhoudt, zullen steeds meer traders twijfelen of Ripple nog een nuttig onderdeel van hun portfolio blijft in de komende jaren.

Voor de korte termijn gloort er echter hoop, mede dankzij de korte breakout van vanochtend. De koers heeft inmiddels sterke ondersteuning gevonden boven de $ 0,54, terwijl de weerstand op $ 0,55 minimaal is, en mogelijk vandaag opnieuw doorbroken wordt.

xrp koers support

Verder verloop van de rechtszaak

Naar verwachting krijgt de SEC voorlopig nog de tijd om de benodigde documenten aan te leveren bij de rechtbank zonder daarvoor gestraft te worden. Het hoger beroep lijkt dus gewoon door te gaan, waarmee ook de Ripple koers tot 2026 gedomineerd zal worden door het Ripple nieuws over de rechtszaak.

Voor traders die (een deel van) hun XRP graag omzetten in andere investeringen zijn er natuurlijk duizenden mogelijkheden. Je kunt kiezen voor bewezen cryptomunten die zich al in de top van de markt bevinden, of op zoek gaan naar de nieuwe parel die jouw portfolio weer helemaal recht kan trekken.

Hieronder vind je twee nieuwe meme coins met de potentie om deze rol in jouw portfolio te gaan spelen. Beide coins worden aangeboden via een presale, waardoor ze nog niet op de markt verhandeld worden en dus ook nog niet de druk kennen zoals Ripple dat momenteel kent.

Pepe Unchained – Presale breekt door grens van $ 20 miljoen

De Pepe Unchained presale is afgelopen nacht door een nieuwe grens heen gebroken. Het project heeft in de presale inmiddels al meer dan $ 20 miljoen opgehaald van geïnteresseerde crypto traders.

Met het doorbreken van deze grens hebben de ontwikkelaars van het project ook meer losgelaten over de toekomst van Pepe Unchained. Zo kwamen ze met meer informatie over het ecosysteem dat via een Layer-2 blockchain gelanceerd wordt.

Een belangrijk onderdeel van deze toekomst wordt bijvoorbeeld het ‘Pepe Frens With Benefits’ programma, waarbij ontwikkelaars extra $PEPU tokens kunnen verdienen als zij applicaties ontwikkelen binnen het Pepe Unchained ecosysteem.

De presale is nog heel even geopend voor traders die hun $PEPU tokens alvast willen inkopen voordat de token gelist wordt bij crypto exchanges. Je kunt deze kopen via de website van het project, waar je ETH, USDT of BNB inruilt vanuit je wallet.

Crypto All-Stars – Zet al je meme coins vast op één plek

Liever een project dat nog wat onbekender is? Crypto All-Stars heeft tot nu toe een opbrengst van $ 2,4 miljoen, maar weet de afgelopen tijd een steeds hoger tempo te bereiken, dus ook deze presale lijkt snel bij het grote publiek aan te slaan.

Met Crypto All-Stars kunnen meme coin traders gebruikmaken van de MemeVault, waarin ze al hun meme coins vast kunnen zetten om daar een staking beloning over te ontvangen.

Presal Crypto All Stars MemeVault staking platform

Deze beloning wordt uitgekeerd in $STARS tokens en die kun je ook alvast inkopen door ETH, USDT, BNB of een bekende meme coin in te ruilen via de website van het project.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ripple vs SECXRP

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...