Ripple vs sec: de juridische strijd die de cryptowereld kan veranderen

669 totale weergaven
rechtszaak-tussen-ripple-en-sec-komt-ten-einde

Nu de rechtszaak Ripple vs SEC ten einde komt, is het de vraag of Ripple verder in beroep gaat, wat belangrijk kan zijn voor de bredere cryptomarkt. 

De eindfase van de rechtszaak Ripple vs SEC

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) is inmiddels ten einde gekomen, al zijn er nog mogelijkheden om in beroep te gaan, zowel voor Ripple als voor de SEC. Ook staan er andere spannende ontwikkelingen voor de toekomst gepland voor Ripple, waaronder een mogelijke stablecoin en discussies over een ETF.

Ook wordt verwacht dat het Swell evenement van Ripple over enkele weken nieuwe tokenisatieprojecten aan zal kondigen, die de markt verder kunnen opschudden. Maar dit behoudt nog de vraag of Ripple in beroep zal gaan. Technisch gezien hebben beide partijen 60 dagen de tijd om beroep in te dienen, wat rond 6 of 7 oktober zal vallen.

Wat gebeurt er als Ripple geen beroep aantekent?

Als Ripple geen beroep aan gaat tekenen, en de SEC ook niet, zal er eindelijk een einde komen aan de jarenlange rechtszaak. Op het eerste gezicht betekent dit niet zo veel, maar het kan wel betekenen dat Ripple verder kan gaan met haar werkzaamheden.

Zo wordt het een stuk makkelijker voor het bedrijf om verder te gaan met komende projecten. Denk daarbij aan de lancering van hun eigen stablecoin, die waarschijnlijk ergens in de komende weken gelanceerd gaat worden. Ook speculeert de XRP gemeenschap over de aankondiging van een mogelijke XRP ETF tijdens de Swell conferentie, vooral met de interesse van Grayscale om beleggers blootstelling te bieden aan XRP.

Wat ook niet vergeten mag worden is dat het sluiten van de zaak betekent dat veel grote instellingen weer samen willen werken met Ripple, aangezien er geen risico is voor een rechtszaak. Dit maakt weg vrij voor nieuwe partnerschappen en grootschalige tokenisatieprojecten.

Wat gebeurt er als Ripple wel beroep aantekent?

Ripple heeft dus nog enkele dagen om beroep aan te tekenen. Dit zou betekenen dat de rechtszaak nog verder zal gaan. Hierbij kan het nog enkele jaren duren voordat de zaak helemaal voorbij is. Wat wel zeker is, is dat de SEC niet meer kan beweren dat XRP een effect is, aangezien dit is vastgesteld in de rechtszaak.

Wat betekent dit voor de bredere cryptomarkt?

Voor de bredere cryptomarkt is het goed nieuws dat de rechtszaak tussen Ripple en de SEC voorbij is. Dit biedt ruimte voor nieuwe projecten en innovatie vanuit Ripple. Ripple is een groot bedrijf dat een belangrijke rol speelt bij innovatie, waarbij ze regelmatig instellingen en zelfs landen helpen om een weg te vinden in de DeFi wereld.

Kortom, als de zaak tussen Ripple en de SEC voorbij is, kan dit weg vrijmaken voor nieuwe innovatie, wat voordelig kan zijn voor de bredere cryptomarkt. Uiteindelijk kan dit zelfs voor indirecte stijgingen zorgen, al is dit niet met zekerheid te zeggen.

Lees meer over:
Ripple vs SEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...