Ripple whale slaat massaal in: Kan XRP koers stijgen naar $ 0,50?

10554 totale weergaven
ripple whale

XRP, ondersteund door Ripple Labs, trekt momenteel veel aandacht. Onlangs heeft een grote investeerder, een Ripple whale, 30 miljoen XRP munten gekocht. Dit heeft de speculaties over de XRP koers weer flink aangewakkerd. Kan de XRP koers gaan stijgen?

Ripple whale slaat veel XRP in

Recente activiteit van grote investeerders in XRP heeft veel aandacht getrokken. Een belangrijk adres, heeft bijna 29,7 miljoen XRP, ter waarde van ongeveer $ 12,7 miljoen, overgebracht van Binance naar een onbekend portemonnee.

https://twitter.com/MackAttackXRP/status/1809850211998605552

Deze grote beweging van munten komt samen met de groeiende speculatie over de XRP koers die de $ 0,50 prijs zou kunnen bereiken. De timing van deze investeerdersactiviteit is bijzonder belangrijk, omdat het samenvalt met XRP’s recente doorbraak boven de weerstandsniveaus van $ 0,42.

XRP koers analyse

XRP heeft een volatiel begin van juli meegemaakt, met het bereiken van zijn laagste prijs sinds maart 2023. Op 5 juli, tijdens een bredere marktdaling, daalde XRP met 12% naar een dagelijkse laag van ongeveer $ 0,38. Ondanks dit vertoonde de token veerkracht toen bulls erin slaagden om een deel van de verloren waarde terug te winnen. De opleving zette door op 6 juli, met XRP die kleine winsten boekte.

Marktanalisten overwegen nu twee scenario’s: als de bullish trend aanhoudt, zou XRP kunnen stijgen naar het weerstandsniveau van $ 0,45 en mogelijk het langverwachte niveau van $ 0,50 kunnen bereiken.

Aan de andere kant, als de verkoopdruk toeneemt, zou XRP kunnen testen op ondersteuningsniveaus rond $ 0,407 (38,2% Fibonacci retracement) en mogelijk verder kunnen dalen naar $ 0,369 (23,6% retracement).

Meningen van analisten over XRP

De pro-XRP advocaat Bill Morgan zag de recente prijsdaling als een koopkans en kocht extra XRP voor iets meer dan $ 0,40. Morgan toonde verder optimisme door aan te geven dat hij van plan is meer tokens te kopen als de XRP koers daalt naar $ 0,375.

Vanuit een technisch oogpunt is de Relative Strength Index (RSI) van XRP de overbought-zone binnengegaan met een score van 58,8 op de dagelijkse grafieken, wat wijst op potentieel bullish momentum. Momenteel handelt XRP op $ 0,4339 volgens CoinMarketCap.

Lees meer over:
Ripplexrp koersxrp whales

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...