500.000 Ripple (XRP) bevroren door cryptobeurs ChangeNow na hack

Cryptobeurs ChangeNow heeft 500.000 Ripple (XRP) kunnen bevriezen na een hack bij walletprovider Gatehub.io eerder deze maand. In totaal is er 23 miljoen XRP ontvreemd, omgerekend $9,2 miljoen. Volgens Gatehub zijn er ongeveer 100 XRP Ledger-wallets in gevaar geweest.

2,5 miljoen XRP

ChangeNow is onderdeel van het onderzoek naar de hack. Ze zijn erin geslaagd om een ​​aantal betrokken adressen op een zwarte lijst te plaatsen. ChangeNow kwam erachter dat de hackers 2,5 miljoen gestolen XRP probeerden om te wisselen. De beurs wist 500.000 van de 2,5 miljoen XRP te bevriezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cryptovaluta zijn bevroren op 9 juni, slechts drie dagen na het bekendmaken van de hack.

ChangeNow

ChangeNow is zeker niet blij met de situatie, omdat een groot deel van de gestolen fondsen bij hen op de beurs is omgewisseld.

De beurs gaat het risicobeheer verbeteren en wil een nauwere werkrelatie met de crypto-community en relevante onderzoekers te creëren. Dit om vergelijkbare situaties in de toekomst te voorkomen.

Koers XRP

XRP heeft minder dan andere cryptomunten een opmars doorgemaakt dit jaar. Het jaar begon met $0,35 en de koers staat nu op $0,40.

500.000 Ripple (XRP) bevroren door cryptobeurs ChangeNow na hack

XRP koers afgelopen 6 maanden (bron: Coincap.io)

Bron: Coingape