Ripple XRP Index toegevoegd aan Nasdaq GID Service

De Amerikaanse Nasdaq, een bekende naam op het gebied van aandelen en indices, gaat de XRP Liquid Index van Brave New Coin (BNC) toevoegen aan zijn lijst van indices – de Nasdaq Global Index Data Service. Dit staat ook wel bekend als de GID Service.

Vanaf 1 mei is de index te vinden bij de aandelenbeurs. Dat is in een update op NasdaqTrader naar buiten gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nasdaq en XRP

In samenwerking met BNC, een blockchain onderzoeksinstituut uit Nieuw Zeeland, zal deze op twee na grootste crypto index worden aangeboden. De XRP Liquid Index (XRPLX) zorgt ervoor dat traders de benodigde gegevens over de XRP-prijs kunnen krijgen.

Nasdaq en Brave New Coin geven aan dat de gegevens alleen worden verzameld van beurzen met de hoogste volumes en liquiditeit, zoals Bitfinex, Poloniex, Coinbase en enkele andere.

XRPLX

De nieuwe index wordt gepresenteerd op de Nasdaq’s Global Index Data Service. Deze nieuwe XRP-index werkt met gegevens vanaf 2014 en wordt om de vijf minuten worden vernieuwd. De XRPLX wordt berekend door een onafhankelijke en gecontroleerde rekenmethode.

Verder zal er elk kwartaal een evaluatie zijn op de manier hoe de samenstelling van deze index wordt berekend. Dit gebeurt allemaal in overeenstemming eisen met de International Organisation of Securities Commissions (IOSCO).

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=”IOSCO”]”BNC endorses the IOSCO principles and fully embraces the IOSCO’s goals of addressing the obvious conflicts of interest in the benchmark-setting process, which the nascent crypto industry is vulnerable to.”[/penci_blockquote]

Crypto index

Nasdaq heeft inmiddels al 4.000 verschillende indices. Het bedrijf werkte voor het eerst samen met Brave New Coin in februari van dit jaar. Destijds voegde het twee indices toe van BNC op basis van de koers van Bitcoin (BLX) en Ethereum (ELX).

Om transparantie achter deze crypto indices te waarborgen, is het volgens Fran Strajnar, de CEO van Brave New Coin, belangrijk om “de geografische en technologische diversiteit van crypto te mee te nemen” bij het berekenen van een wereldwijde prijsindex.

Dit zal dus ook onderdeel zijn van de evaluatie voor deze index die elk kwartaal plaatsvindt. De kwaliteit van de orderbooks, de zogenoemde tick size van de koers en enkele andere onderdelen geven een waarde in USD van de betreffende crypto index (zoals XRPLX dat is) aan.

Ripple XRP Index toegevoegd aan Nasdaq GID Service
Lees meer over:
RippleXRP