Ripple (XRP) koers zakt naar wekelijks dieptepunt, maar toch uitbraak op komst?

685 totale weergaven
ripple koers XRP prijs |

De koers van Ripple (XRP) handelt op zijn laagste punt van de afgelopen week. Op het moment van schrijven wisselt de altcoin van eigenaar voor $0,53, met een extra prijsdaling van 3% in de afgelopen 24 uur.

Echter, uit deze analyse blijkt dat deze daling slechts tijdelijk is, en dat de altcoin binnenkort een herstel kan meemaken. Lees hier waarom.

Verkoop Ripple (XRP) koers begint te verzwakken

Ondanks de prijsdaling heeft XRP’s Chaikin Money Flow (CMF) de afgelopen dagen een opwaartse trend behouden. Deze indicator meet de koop- en verkoopdruk van in dit geval XRP over een bepaalde periode. Op het moment van schrijven staat deze op -0,10, en probeert hij boven de nullijn uit te komen.

Momenteel is de Chaikin Money Flow (CMF) negatief, maar een stijgende trend vertoont terwijl de prijs daalt. Dit geeft aan dat XRP nog steeds onder netto distributie staat, wat betekent dat er over het algemeen verkoopdruk is. Echter, de afnemende intensiteit van deze verkopen suggereert dat de bears aan het verzwakken zijn. En dat de belangstelling van de bulls begint toe te nemen.

ripple XRP koers

De positieve financieringsgraad van XRP, die op dit moment op 0,01% staat, weerspiegelt de optimistische bias die de altcoin geniet, ondanks de waardedaling.

De financieringsgraad is een periodieke vergoeding die is te gebruiken om de prijs van een perpetual futures contract in lijn te houden met de spotprijs van XRP. Wanneer de financieringsgraad positief blijft, zelfs als de prijs van het activum daalt, geeft dit aan dat de meeste handelaren nog steeds optimistisch zijn en inzetten op een prijsherstel, ondanks de lopende daling.

ripple koers XRP

XRP koers, uitbraak in zicht?

XRP handelt momenteel op $0,53, net boven een belangrijk ondersteuningsniveau van $0,52. Een heropleving van het optimisme kan de vraag naar Ripple aanwakkeren, wat mogelijk een herstel zou kunnen veroorzaken.

Als dit gebeurt, kan de prijs van XRP proberen door de weerstand van $0,65 te breken. Als dit succesvol is, kan de token verder stijgen, met als doel het zeven maanden hoogtepunt van $0,74.

ripple koers XRP

Als de neerwaartse trend echter aanhoudt, kunnen de bulls mogelijk de ondersteuning van $0,52 niet verdedigen, en kan de prijs van XRP dalen naar $0,38, wat de hierboven genoemde optimistische voorspelling ongeldig maakt. Cryptocurrency’s zijn zeer volatiele assets, doe altijd je eigen onderzoek voordat je investeert.

Lees meer over:
koersprijsRippleXRP

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...