Ripple steekt $50 miljoen in samenwerkingspartner MoneyGram, koers XRP stijgt

Ripple (XRP) heeft een tweejarige strategische overeenkomst gesloten met MoneyGram, een van ’s werelds grootste betaalproviders. De koers van cryptomunt XRP stijgt 6,7% op moment van schrijven.

Ripple wordt dé partner voor MoneyGram voor wereldwijde geldoverschrijvingen en het realtime verrekenen van valutaverschillen. Het blockchainbedrijf gaat ook een financiële verbintenis aan met MoneyGram: Ripple stelt voor een periode van twee jaar $50 miljoen beschikbaar in ruil voor aandelen (equity) in MoneyGram.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

xRapid

De samenwerking richt zich op het xRapid-product van Ripple. Het is bedoeld om betaalproviders meer liquide middelen te verstrekken. Ze hoeven minder in het land ter plekke aan banktegoeden voor te financieren.

XRP als cryptomunt heeft bij xRapid een functie: het fungeert als “brug” tussen twee lokale valuta. Het kan Braziliaanse reais omzetten in dollar en vice versa. Volgens Ripple biedt men hiermee een goedkopere oplossing. Per transactie kan de besparing oplopen in tientallen dollars.

Ook de transactietijd wordt naar eigen zeggen flink verminderd: van een kwartier tot een uur naar enkele seconden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Alex Holmes, bestuursvoorzitter en ceo MoneyGram”] Het is absoluut noodzakelijk om ons platform te blijven verbeteren. Met xRapid zijn Amerikaanse dollars 24/7 om te zetten in andere valuta. Dit zijn drastische verbeteringen.”[/penci_blockquote]

MoneyGram bedient miljoenen klanten in meer dan tweehonderd landen. In de wereldwijde markt van geldoverschrijvingen gaat jaarlijks $600 miljard in om.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Brad Garlinghouse, ceo Ripple”] “Van deze verbeterde efficiency kunnen miljoenen mensen over de hele wereld profiteren. We zien dit als een mijlpaal in de transformatie van grensoverschrijdende betalingen. [/penci_blockquote]

Koersen XRP en Moneygram

Beleggers reageren verheugd op het nieuws: zowel de koers van XRP als vooral die van MoneyGram schieten omhoog deze maandagavond. Op moment van schrijven staat de koers op $0,45 (+6,7%).

Anthony ‘Pomp’ Pompliano ziet een strijd ontwikkelen tussen Facebook en Ripple op het gebied van wereldwijde betalingen via private blockchains.

Bron: Ripple

Lees meer over:
RipplesamenwerkingXRP

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...