Robert F. Kennedy Jr. belooft gratie voor Silk Road’s Ross Ulbricht

2317 totale weergaven
Silk Road Ross Ulbricht

Presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. heeft op sociale media beloofd om Ross Ulbricht gratie te verlenen als hij deze november wordt gekozen. Ulbricht, oprichter van Silk Road, zit volgens Kennedy onterecht twee levenslange gevangenisstraffen uit voor het runnen van een online marktplaats. Buiten deze mogelijke vrijlating is RFK Jr. voorstander van het gebruik van blockchain technologie.

Ross Ulbricht mogelijk vrij door nieuwe president

Naarmate de verkiezingen van 2024 dichterbij komen, krijgt het pardonneren van Amerikaanse dissidenten steeds meer aandacht van presidentskandidaten. RFK Jr., samen met voormalig president Trump en voormalig GOP-kandidaat Vivek Ramaswamy, heeft beloofd om personen zoals Julian Assange, Edward Snowden en Ross Ulbricht gratie te verlenen als hij wordt verkozen.

Steun voor blockchain door RFK Jr.

RFK Jr. laat zien dat hij blockchain technologie krachtig steunt. In 2023 stelde hij voor om de Amerikaanse dollar te koppelen aan Bitcoin en deze cryptocurrency vrij te stellen van kapitaalwinstbelasting om de waarde stabiel te houden te midden van economische onzekerheden. Zijn persoonlijke investering in Bitcoin voor elk van zijn zeven kinderen laat zijn betrokkenheid bij Web3 goed zien.

Tegen CBDC’s: privacyzorgen en transparantie

Kennedy is tegen de introductie van een centrale bank digitale valuta (CBDC), vanwege zorgen over privacy en de stabiliteit van traditionele bankensystemen. Dit standpunt deelt hij met voormalig president Trump, die ook sceptisch staat tegenover door de overheid gecontroleerde digitale valuta’s.

Blockchain voor fiscale transparantie: gedurfde voorstel van RFK Jr.

RFK Jr. heeft voorgesteld om de hele Amerikaanse begroting op de blockchain te plaatsen, wat nog nooit eerder door Amerikaanse politici is voorgesteld. Dit gedurfde idee zou de transparantie, efficiëntie en verantwoording van de overheidsfinanciën kunnen verbeteren, en het zet een belangrijk precedent voor toekomstige discussies over openheid in de publieke sector. De kans dat RFK Jr. verkozen gaat worden tot nieuwe Amerikaanse president lijkt echter klein. De verwachting is dat of Trump, of Biden er met de winst vandoor gaat.

Lees meer over:
Ross UlbrichtSilk Road

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...