Geld is nep! Robert Kiyosaki vertelt waarom je nu in bitcoin moet investeren

Robert Kiyosaki bitcoin

Robert Kiyosaki, de auteur van “Rich Dad Poor Dad” en een bekende investeerder, maakt zich zorgen over de waardedaling van de Amerikaanse dollar en is een groot voorstander van investeringen in cryptovaluta. In een recente aflevering van zijn podcast “The Rich Dad Channel” benadrukte Kiyosaki het belang van het diversifiëren van beleggingsportefeuilles met onder andere cryptovaluta, goud en zilver.

Waarom Robert Kiyosaki bullish is op bitcoin

Tijdens zijn gesprek met Andy Shechtman, de CEO van Miles Franklin Precious Metals, lichtte Kiyosaki toe waarom het belangrijk is om te investeren in alternatieve activa zoals goud, bitcoin en ethereum. Dit is volgens hem belangrijk om voorbereid te zijn op mogelijke financiële tegenslagen. Hij zei: “Ons geld is nep, en de situatie met onze valuta verslechtert. Het gaat alleen maar erger worden naarmate onze nationale schuld blijft stijgen.”

Kiyosaki is zeer positief over bitcoin en heeft deze cryptovaluta consistent gesteund. Hij omschreef bitcoin in maart als “het perfecte activum op het juiste moment”, maar hij erkent ook de risico’s die gepaard gaan met deze activaklasse, zoals de mogelijkheid van oplichting of een Ponzi-schema. In november 2023 noemde Kiyosaki bitcoin “de beste bescherming” tegen hyperinflatie, en hij moedigde zijn volgers aan om het te beschouwen als een geldig verdedigingsmiddel.

Ondanks zijn enthousiasme voor cryptovaluta blijft Kiyosaki voorzichtig met financiële producten zoals spot Bitcoin ETFs, die hij meer geschikt acht voor institutionele beleggers. Hij geeft de voorkeur aan het direct bezitten van fysieke activa.

Kritiek op financieel onderwijs en het voordeel van crypto

Verder bekritiseerde Kiyosaki het gebrek aan financieel onderwijs op scholen, vooral gezien de huidige economische situatie. Hij benadrukte ook de voordelen van cryptovaluta en edelmetalen met betrekking tot het tegenpartijrisico, door uit te leggen: “Met goud, zilver en bitcoin elimineer je tegenpartijrisico’s. Je hoeft je geen zorgen te maken over wie je terugbetaalt wanneer je deze activa direct bezit.”

Lees meer over:
inflatieRobert Kiyosaki

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...