Robert Kiyosaki: Bitcoin koers naar $500.000 in 2025 door AI

634 totale weergaven
Robert Kiyosaki: Bitcoin koers naar $500.000 in 2025 door AI

Robert Kiyosaki, de bekende auteur van het boek Rich Dad Poor Dad, verwacht dat de Bitcoin koers flink zal stijgen. Volgens hem kan de koers tegen 2025 wel oplopen tot $500.000, met nog grotere winsten in de jaren daarna. Deze grote verwachtte stijging komt volgens hem deels door de toenemende rol van kustmatige intelligentie en de rol die Bitcoin daarin kan spelen.

Kunstmatige intelligentie en de toekomst van geld

In een bericht op X sprak Robert Kiyosaki over de grote rol die kunstmatige intelligentie (AI) zal spelen in de financiële wereld. Hij verwees een aanstaand boek van Jim Rickards genaamd Money GPT, waarin wordt uitgelegd hoe AI grote veranderingen zal brengen in de manier waarop we met geld omgaan.

“AI gaat de financiële wereld flink opschudden,” zei Kiyosaki. Hij ziet hier echter kansen voor Bitcoin. Door de impact van AI verwacht hij dat de Bitcoin koers in 2025 naar $500.000 kan stijgen, en misschien zelfs $1 miljoen kan bereiken in 2030.

Bitcoin als veilige haven in onzekere tijden

Kiyosaki’s voorspellingen klinken misschien extreem, maar hij ziet Bitcoin al lange tijd als een veilige investering. Vooral nu AI snel terrein wint, gelooft hij dat Bitcoin een toevluchtsoord zal worden voor mensen die hun vermogen willen beschermen tegen de onrust in de traditionele financiële markten.

Kiyosaki heeft vaak kritiek geuit op traditionele financiële producten, zoals spot Bitcoin ETF‘s. Hij geeft de voorkeur aan tastbare bezittingen zoals goud, zilver en Bitcoin. Hij is ook kritisch op de Amerikaanse Federal Reserve en noemt de dollar “waardeloos” en een “nep” valuta.

Volgens Kiyosaki is de beste manier om je financiële toekomst te beschermen het investeren in schaarse en waardevolle bezittingen, zoals goud en Bitcoin. Hij waarschuwt dat mensen die nu niet handelen, later spijt kunnen krijgen omdat hun vermogen dan is gedaald door de zwakke dollar en andere waardeloze bezittingen.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...