Robert Kiyosaki praat over scenario zonder dollar als wereldmunt

Robert Kiyosaki, de schrijver van het beroemde boek Rich Dad Poor Dad, staat bekend om zijn extreme voorspellingen die vaak behoorlijk negatief zijn voor de wereld. Nu roept de auteur dat "het einde van het Amerikaanse imperium nadert," omdat de dollar wordt aangevallen. Met die aanval op de Amerikaanse dollar doelt Kiyosaki natuurlijk op het initiatief van de BRICS-alliantie om een eigen munt op de markt te brengen.

Het idee van BRICS is om die munt goudgedekt te maken, waarmee het een soort natuurlijke schaarste krijgt.

Donkere periode voor Amerika?

In gesprek met Mark Moss, een historicus, radiohost, auteur en bitcoiner, zegt Kiyosaki dat er een "donker tijdperk" aankomt. Volgens de beroemde auteur is die donkere periode het gevolg van de oeverloze geldprinterij die we in het traditionele financiële systeem zien.

"De val van het Chinese Rijk vond plaats nadat ze geld ahdden geprint, daarna kwamen de Grieken, gevolgd door de Romeinen en nu is het de beurt aan Amerika [...] dit is één van de meest interessante momenten in de wereldgeschiedenis", aldus Kiyosaki.

De schrijver van Rich Dad Poor Dad constateert dat mensen in toenemende mate interesse tonen in assets als bitcoin, goud en zilver; wat hij ook als de juiste assets ziet voor mensen om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van fiatgeld.

Alles wat de overheid niet kan printen

In principe raadt Kiyosaki zijn volgers aan om alles te kopen wat de overheid niet kan printen. Daarbij staat bitcoin natuurlijk wel met stip op nummer één met zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden. Daar kan geen enkele asset ter wereld mee concurreren.

Als de wereldeconomie ten onder gaat, dan verwacht Kiyosaki dat we een bitcoin koers van wel 1 miljoen dollar kunnen zien. Het is echter de vraag op welke termijn hij dergelijke koersen voorziet.

Op de korte termijn lijkt het namelijk onmogelijk om een bitcoin koers van 1 miljoen dollar te noteren. Zeker tijdens een wereldwijde economische crash.

Waarom zouden mensen op dat moment immers naar bitcoin vluchten, daar kun je op dit moment in ieder geval nog vrij weinig mee in een crisis-situatie. Bitcoin kan in de maanden na die crash wel interessant worden, als de overheid gedwongen is om geld bij te printen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....