Rich Dad Poor Dad schrijver praat over bitcoin koers van 100.000 dollar

Robert Kiyosaki, beter bekend als de auteur van Rich Dad Poor Dad, is ervan overtuigd dat de bitcoin koers op termijn richting de 100.000 dollar gaat. Volgens Kiyosaki zit het gemiddelde Amerikaanse gezien in gigantische problemen, omdat de Amerikaanse overheid steeds meer schulden verzamelt.

Bitcoin is de oplossing

Het lijkt erop da Kiyosaki het bitcoin van Satoshi Nakamoto ziet als een gedeelte van de oplossing van het schuldenprobleem. "Bitcoin gaat naar 100.000 dollar. Ik zeg al jaren dat goud en zilver het geld van de goden is. Bitcoin is het geld van het volk", aldus Kiyosaki in zijn bericht van 14 augustus.

"Slecht nieuws: als de aandelen- en obligatiemarkten crashen, dan gaan goud en zilver door het dak. Nog slechter nieuws: als de wereldeconomie crasht, dan gaat bitcoin naar 1 miljoen dollar per token, goud naar 75.000 dollar en zilver naar 60.000 dollar", aldus een optimistische Kiyosaki.

Althans, optimistisch over bitcoin, goud en zilver natuurlijk. Over de rest van de financiële wereld is de auteur van Rich Dad Poor Dad duidelijk wat minder optimistisch, om het maar zachtjes uit te drukken.

"Spaarders van NEPPE Amerikaanse dollars zijn de pineeut. De schulden zijn te hoog. Mama, papa en de kinderen zitten in de problemen. Ik hoop dat ik mis zit. Zorg alsjeblieft goed voor jezelf", zo gaat Kiyosaki verder.

Waarom is Kiyosaki pro-bitcoin?

In een nieuw interview met Daniella Cambone van Stansberry Research, zegt Kiyosaki dat hij opwarmde voor het idee van bitcoin nadat hij al het vertrouwen in de instituties die het land runnen verloor.

"Ik vind bitcoin goed omdat we een gemeenschappelijke vijand hebben. Die vijand heet de federale overheid, het ministerie van financiën, de Federal Reserve en Wall Street. Ik vertrouw ze niet. Als je ze vertrouwt, spaar dollars en koop een mooie obligatie. Maar ik vertrouw die gasten niet", aldus Kiyosaki.

Eerder dit jaar voorspelde Kiyosaki ook al dat de bitcoin koers naar 100.000 dollar zou exploderen. Vooralsnog is die koersexplosie uitgebleven.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 29.171 dollar en moet er nog veel gebeuren om die voorspelde koers van 100.000 dollar te bereiken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....