Robinhood koopt cryptobeurs Bitstamp in poging uit te breiden buiten de VS

3830 totale weergaven

Robinhood Markets Inc. heeft een belangrijke stap gezet naar wereldwijde uitbreiding door Bitstamp, een van Europa’s grootste en meest gevestigde cryptobeurzen, over te nemen voor $200 miljoen in contanten.

Details van de overname

Deze all-cash deal, met een waarde van $200 miljoen, zal in de eerste helft van 2025 worden gesloten. Het is Robinhood’s grootste overname tot nu toe en positioneert het bedrijf om zijn bereik buiten de VS uit te breiden en zijn betrokkenheid bij de wereldwijde cryptomarkt te verdiepen. De overname is bedoeld om het productaanbod van Robinhood te versterken en institutionele klanten te bedienen met nieuwe diensten.

Barclays Capital en Galaxy Digital fungeerden respectievelijk als adviseurs voor Robinhood en Bitstamp. Deze stap plaatst Robinhood in directe concurrentie met industriële giganten zoals Binance en Coinbase, en versterkt zijn wereldwijde positie in de digitale activaruimte.

Commentaar van leidinggevenden

Johann Kerbrat, General Manager van Robinhood Crypto, benadrukte het strategische belang van de overname. “De overname van Bitstamp is een belangrijke stap in de groei van onze cryptobusiness. Bitstamp’s zeer vertrouwde en lang bestaande wereldwijde exchange is veerkrachtig gebleken in marktcycli … Door deze strategische combinatie zijn we beter gepositioneerd om onze voetafdruk buiten de VS uit te breiden en institutionele klanten bij Robinhood te verwelkomen,” zei Kerbrat.

JB Graftieaux, CEO van Bitstamp, toonde zich ook optimistisch over de fusie. “De integratie van het platform en de expertise van Bitstamp in het ecosysteem van Robinhood zal gebruikers een verbeterde handelservaring bieden met een voortdurende toewijding aan compliance, veiligheid en klantgerichtheid,” verklaarde hij.

Impact op de cryptomarkt

Bitstamp heeft een sterke reputatie en een uitgebreide naleving van de regelgeving met meer dan 50 actieve licenties wereldwijd. Deze overname zal naar verwachting Robinhood’s vermogen versterken om een veilig en gebruikersgericht handelsplatform aan te bieden, terwijl het marktaandeel wordt uitgebreid.

Ondanks recente uitdagingen op het gebied van regelgeving in de VS, waaronder een Wells Notice van de SEC met betrekking tot mogelijke overtredingen van de effectenwetgeving, stegen de crypto-inkomsten van Robinhood tot $618 miljoen, wat neerkomt op een stijging van 40% op jaarbasis. Deze overname past in de strategie van Robinhood om zijn aanbod te diversifiëren en zijn positie in de snelgroeiende cryptomarkt te versterken.

Samenvatting

De Robinhood-Bitstamp deal markeert een cruciaal moment voor beide bedrijven en bevordert een groter wereldwijd bereik en institutionele betrokkenheid. Nu Robinhood de middelen en expertise van Bitstamp integreert, is de gecombineerde entiteit goed gepositioneerd om door het concurrerende landschap van de cryptomarkt te navigeren en innovatie in de handel in digitale activa te stimuleren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....