Roep om Bitcoin ETF blijft groeien in Amerika: Galaxy Digital meldt zich

Galaxy Digital wil graag een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanbieden. Daarmee meldt zich een nieuwe partij die dit financiële product als eerste wil lanceren in de Verenigde Staten.

De toezichthouders bij de Securities and Exchange Commission (SEC) gaan zich buigen over weer een nieuwe aanvraag. Voorlopig is het overheidsorgaan nog niet overtuigd, ondanks verwoede pogingen is nog niemand door de keuring gekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Galaxy Digital

Een ETF is een indextracker, een beleggingsfonds die zo nauwkeurig mogelijk de prijs van de onderliggende prijs van een product volgt. In dit geval is dat dus bitcoin. Het is een populaire tool voor beleggers.

Volgens de aanvraag moet de Galaxy Bitcoin TEF worden egnoteerd aan de NYSE Arca, dat is een aandelen- en optiebeurs. Galaxy Digital heeft veel rollen nog niet ingevuld, althans niet officieel.

Zodra er meer bekend is over bijvoorbeeld custodians moet het bedrijf dat laten weten aan de SEC. Galaxy is beursgenoteerd in Canada, daar spelen ze al een rol bij een bitcoin ETF op de Toronto Stock Exchange.

Om tot een uiteindelijke prijs te komen voor het fonds maken ze gebruik van de Glaxy Bitcoin Index van Bloomberg. Het is een gemiddelde van verschillende bitcoin aankopen die de prijs bepaalt.

Bitcoin ETF

De lijst bij de SEC wordt steeds groter. James Seyffart van Bloomberg zet de aanvragen in onderstaande tweets op een rijtje. Het gaat om aanvragen voor ETF's of financiële producten die er op lijken.

Het meest opvallende, naast de lengte, van de lijst zijn de goedgekeurde aanvragen. Het gaat hier om fondsen uit Canada, het buurland van de VS.

Het lijkt een kwestie van tijd tot ook in de Verenigde Staten de poort wordt opengezet. Het is wachten op het bedrijf die het eerste door de keuring komt. Daarna is het hek van de dam, dan is het draaiboek helder en kan de rest volgen.

Lees meer over:
AmerikaETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...