Ron Paul: ‘Bitcoin verbod is nog steeds een optie’

Bitcoin kan nog steeds verboden worden. Dat zegt de voormalige presidentskandidaat Ron Paul in een interview met Kitco News.

De Texaan is binnen Amerika een voorvechter van het libertarische gedachtegoed. Paul probeerde in 1988, 2008 en 2012 president te worden maar kreeg te weinig steun.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij herhaalt zijn eerdere mening: hij wil zo min mogelijk regels voor de bitcoinindustrie en pleit voor 0% belasting op bitcoinvermogen.

Tegenover presentatrice Michelle Makori van Kitco News zegt hij onder meer over de verloren gegane hegemonie van de Verenigde Staten: ‘De dollar als wereldreservemunt heeft aan kracht verloren. Die trend is al ingezet. De dollar is nooit echt succesvol geweest als wereldreserve. Amerika kwam goed uit de Tweede Wereldoorlog, het land was rijk en had volop goud. We hadden controle over de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds. We richtten de NAVO op om ons imperium verder uit te breiden. (…) Maar, als je geld blijft bijdrukken, dan ondergraaf je de rijkdom die je hebt opgebouwd’.

Paul gelooft in bitcoin als een alternatieve manier om je opgebouwde vermogen veilig te stellen. Het liefst met zo min mogelijk bemoeienis van centrale overheden, zo pleitte de politicus eerder. Het belangrijkste wapen van de overheden is het belasten van bezit uit arbeid en in dit geval bitcoin.

‘Ik sta bekend als een goldbug en ik heb ook een aanhanger van de Oostenrijkse School. Zij omschrijven beter wat de aard van geld in een maatschappij moet zijn. Diegenen die bitcoin en crypto’s goed begrijpen moeten dat goed uitleggen omdat er nog veel onbekendheid is’.

Het voormalige congreslid heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat de overheid bitcoin zou kunnen aanpakken. “Mijn zorg is dat regeringen door de eeuwen heen notoir erg gretig zijn geweest om controle over het geld te krijgen. Geloof me, ze zullen de controle over geld niet opgeven”, zo zegt hij nu ook in dit interview.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsverbod

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.