Ron Paul: Bitcoin is geld en het moet 0% worden belast in Amerika

433 totale weergaven

Voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en libertariër Ron Paul vindt dat bitcoin een vorm van geld is en hierdoor niet belast moet worden.

Libertariër 

Paul staat als oud-presidentskandidaat van de Libertarische partij bekend als aanhanger van de economisch-filosofische stroming de Oostenrijkse School, die recht tegenover de huidige keynesiaanse economie die welvaart koppelt aan het maken van schulden. Centrale banken spelen een centrale rol in het herverdelen van welvaart door onder meer aan de renteknop te draaien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Paul heeft over het huidige geldstelsel een kritisch boek geschreven genaamd ‘End the Fed’, dat op veel goedkeuring kan rekenen in de bitcoin wereld.

Ook is Paul een prominente spreker op het aankomende bitcoin event in Miami georganiseerd door BTC Media, de uitgever achter bitcoinmagazine.com. Hij zal hier niet zozeer spreken over de technologie achter bitcoin, maar over de vrijheid van keuze en marktwerkingen.

In een interview met Kitco News vertelt Paul dat zijn doel is om bitcoin te legaliseren als geld. Zodra bitcoin een legale tegenstander is van de dollar en goud zal de vrije markt volgens hem een keuze maken.

Goud & bitcoin tegen de dollar

De competitie gaat volgens de libertariër vooral om bitcoin en goud tegen de dollar. De voornaamste reden dat investeerders alternatieven zoeken op de dollar is het constant minder waard worden van de munt. Mede hierdoor vindt Paul dat alternatieven op de dollar ook net zo belast moeten worden.

‘Als je momenteel goud koopt of verkoopt, betaal je daar belasting over. Wanneer je winst maakt met bitcoin, kan je daar ook belasting over moeten betalen. Op geld kun je geen belasting heffen, dat doet een staat niet. Als je een jaar geleden dollars hebt gekocht en de waarde is 10% gedaald kun je dat verlies niet nemen of stoppen.’

Volgens Paul zal de Amerikaanse overheid bitcoin nog op andere manieren gaan belasten doordat het een bedreiging is voor de dollar. Hij wil ons eraan herinneren dat overheden graag de controle hebben over het geld en dat ze niet zomaar alle macht uit handen zullen geven.

Toch is goud dan geen beter alternatief dan bitcoin voegt Paul eraan toe. ‘Weet je wat Roosevelt in 1933 als eerste deed? Hij confisqueerde al het goud van het volk’.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
goudmiami