Root: “Bitcoin houdt zich stabiel en vertoont gelijkenissen met bodem van 2015”

Je kunt tegenwoordig geen nieuwsplatform meer openen zonder iets over de implosie van FTX te lezen. De schade die het omvallen van de beurs heeft aangericht, vooral bij de individuen die op het platform vertrouwden, is natuurlijk eeuwig zonde. Dat neemt niet weg dat het boeiend is om te zien hoe stabiel bitcoin zich weet te houden, ondanks dat het op dit moment slecht nieuws regent binnen de industrie.

Een bodem als die van 2015

"Hoewel we getrakteerd zijn op een verdere escalatie van de problemen bij FTX, is de bitcoin koers redelijk stabiel en zijn daarmee de gerealiseerde verliezen beperkt gebleven. We zijn nog steeds op koers om een met 2015 vergelijkbare bodemformatie te maken", aldus Root, een populaire (Nederlandse) on-chain analist.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mochten we een met 2015 vergelijkbaar bodemproces voor de boeg hebben, dan is de kans aanwezig dat we ons nog even zijwaarts bewegen voordat de volgende koersexplosie kan beginnen. Verder is een analyse als deze natuurlijk geen exacte wetenschap, waardoor je het vooral moet zien als een hulpmiddel om te bepalen waar we ongeveer staan.

Je kent het wel: resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Het is daarbij ook lastig om op dit moment te claimen dat het verleden een goede richtingaanwijzer kan zijn voor de nabije toekomst. We moeten het op dit moment doen met een unieke set van omstandigheden voor de levensloop van bitcoin. Voor het eerst in de geschiedenis lijkt bitcoin een wereldwijde recessie in te gaan.

Bodems in beeld

Om een beter beeld te geven van datgene wat ons mogelijk te wachten staat, deelt The Rational Root nogmaals zijn overzicht van de huidige en de twee voorgaande bearmarkten. Hierin is te zien dat we nog een redelijke periode van rode of zijwaartse koersactie voor de boeg hebben als we de bodemformatie van 2015 volgen.

Eén ding is in ieder geval zeker, het is op dit moment lastig om heel bullish over bitcoin te zijn. De industrie staat in vuur en vlam en ook op macro-economisch gebied zit er nog weinig verbetering in de situatie. De inflatie is nog altijd torenhoog, al begint daar in de Verenigde Staten langzaam verbetering in te komen, en centrale banken lijken nog niet op de rem te trappen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....