Ross Ulbricht heeft geen $138 miljoen schuld meer, in beslag genomen bitcoin wordt gebruikt als betaling

In beslag genomen bitcoin (BTC) zorgt er voor dat Ross Ulbricht geen schuld van $183 miljoen meer heeft. De oprichter van Silk Road is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

De schuld van Ulbricht kwam voort uit zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse staat. Silk Road was een ongereguleerde online marktplaats. Het is een van de plekken waar bitcoin voor het eerst op grote schaal werd gebruikt als betaalmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$3 miljard aan bitcoin

In 2020 nam de FBI zo’n $3 miljard in beslag. Uit documenten uit de rechtszaak blijkt dat het minister van Justitie toen 69.370 BTC in beslag heeft genomen. Het geld was naar verluidt van een onbekende Silk Road hacker. Een deel van dit bedrag gaat dus naar het voldoen van de schuld van Ulbricht.

De bitcoin moeten nog worden verkocht in een veiling. Wanneer de verkoop plaatsvindt is nog niet bekend.

Silk Road

Silk Road bood de optie om zo’n beetje elke dienst of elk product die je kunt bedenken aan te bieden. Dat heeft Ulbricht uiteindelijk zijn leven gekost. Dat is (nog) niet letterlijk. In mei 2015 werd hij veroordeeld tot een dubbele levenslange gevangenisstraf plus veertig jaar zonder kans op vervroegde vrijlating.

Naast de gigantische gevangenisstraf kreeg hij ook de opdracht om $183 miljoen aan vergoedingen aan Amerika te betalen. Het getal werd berekend op basis van de totale illegale verkopen op Silk Road met behulp van een wisselkoers op het moment van elke bitcointransactie.

Ulbricht brengt zijn tijd grotendeels door in eenzame opsluiting. Via de post stuurt hij regelmatig tweets de wereld in. Je kunt zijn gedachtes en berichten hier vinden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...