Silk Road beheerder betaalt $667.000 in bitcoin aan Britse politie

Silk Road beheerder betaalt $667.000 in bitcoin aan Britse politie

Thomas White, een voormalig beheerder van Silk Road, heeft bitcoin (BTC) ingeleverd bij de Britse politie. Door een rechter werd hij gedwongen $667.000 in BTC te betalen. Dat meldt Sky.

Silk Road was een online zwarte markt waar je allerlei diensten en producten kon kopen. Het was een van de handelsplatformen waar bitcoin veel werd gebruikt als betaalmiddel in een periode na de oprichting in 2011.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oprichter Ross Ulbricht is inmiddels veroordeeld tot een celstraf (eenzame opsluiting) van twee keer levenslang én 40 jaar. Thomas White was betrokken bij Silk Road maar is lang niet zo hard gestraft.

White nam het stokje van Ulbricht over toen de oprichter in 2013 werd opgepakt. De website werd offline gehaald. White besloot te stoppen met zijn studie en wilde een herstart maken met Silk Road 2.0.

In 2019 bekende White schuld in een zaak rondom drugshandel en witwassen. Ook werd hij er van beschuldigd 464 afbeeldingen te hebben gemaakt van kindermisbruik. De afbeeldingen werden ingeschaald in de ernstigste categorie. Hij werd veroordeeld tot 5 jaar en 4 maanden celstraf.

“Thomas White was een gerespecteerd lid van de oorspronkelijke Silk Road-hiërarchie. Hij gebruikte dit in zijn voordeel toen de oorspronkelijke site werd gesloten en profiteerde aanzienlijk van zijn criminele activiteiten”, zegt Tyrone Surgeon van de National Crime Agency (NCA).

Via Silk Road 2.0 konden gebruikers via Tor (een anonieme webbrowser) handelen op de marktplaats. White pakte een grote commissie op elke transactie. Volgens Sky ging het om een percentage variërend van 1% tot 5% op elke verkoop. Volgens onderzoekers is er ongeveer $96 miljoen op deze site uitgegeven.

Betalingen met bitcoin beschermen je niet (altijd) tegen de lange arm van de wet in het land waar je op dit moment bent. Dat geldt ook voor mensen achter Silk Road.

Benieuwd naar Silk Road en mede-oprichter Ross Ulbricht? Bekijk dan onderstaande video.

Lees meer over:
Bitcoin Silk Road

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties