Film over Silk Road en Ross Ulbricht komt in februari op witte doek

Het verhaal van Ross Ulbricht komt in 2021 op het witte doek. Dat maakt het entertainmentbedrijf Lionsgate bekend. Ulbricht is in de Bitcoin community geen onbekende. Hij is opgepakt omdat hij de oprichter was van Silk Road, een daad die hem een levenslange gevangenisstraf opleverde.

Verfilming Silk Road

Volgens Deadline heeft Lionsgate de rechten op de film over Silk Road overgenomen. Het plan is om de film vanaf 19 februari in de bioscoop te draaien en ook online uit te geven. De film is gebaseerd op een publicatie van de website Rolling Stone uit 2014 over deze zaak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De titel ervan is Dead End on Silk Road en het legt de nadruk op de aanloop naar de arrestatie van Ulbricht. Silk Road was een online marktplaats op het Dark Web. Het was de eerste plek waar je op het darknet kon handelen in allerlei (vaak obscure) goederen. En ja, hierbij speelde ook Bitcoin toendertijd een rol.

Bitcoin community

Het is alweer bijna acht jaar geleden dat Ulbricht werd opgepakt. Hij was de bedenker van Silk Road. Na een slepende zaak leeft Ulbricht nu al jaren achter de tralies.

Als reactie hierop begon op internet de Free Ross beweging. Ze eisen gratie voor de Amerikaan die volgens de oprichters van het initiatief ten onrechte is veroordeeld door de FBI. De aanhangers van de beweging beweren dat Ulbricht alleen het vrije verkeer van goederen en diensten wilde ondersteunen toen hij de controversiële website creëerde.

Hij zit op dit moment dus nog steeds de levenslange gevangenisstraf uit. Via zijn website werd namelijk gehandeld in drugs en andere verdovende middelen. Iets wat de FBI hem zwaar aanrekent.

De Free Ross beweging pleit dat Ross zelf noot opzettelijke misdaad heeft begaan of geweld ondersteunde. Ze eisen vroegtijdige vrijlating, iets dat ze op verschillende manieren uitdragen. De petitie om Ross vrij te krijgen heeft inmiddels meer dan 360.000 handtekeningen gekregen.

Verfilming

Nick Robinson, een 25-jarige Amerikaanse acteur uit Jurassic World, zal de rol van Ulbricht vertolken. In de film wordt hij schuldig bevonden aan het witwassen van geld, het hacken van computers en samenzwering om verdovende middelen te verhandelen.

Het verhaal van Ulbricht is al wel vaker in de media verschenen. Vorige maand zond CBS een documentaire uit over het opdoeken van de Dark Web-marktplaats.

De nieuwe film zou overigens in april al in première moeten zijn gegaan op het Tribeca Film Festival, maar corona stak een stukje voor dit evenement.

Onlangs nam het Amerikaanse ministerie van Justitie voor meer dan $1 miljard aan Bitcoin in beslag. Het ging om een oude wallet die wordt gelinkt aan Silk Road. Naar verluidt had een vooralsnog onbekende hacker toegang gekregen tot de oude wallet met het fortuin.

Wil je meepraten voer het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCSilk Road