‘Trump overweegt gratie voor Silk Road-oprichter Ross Ulbricht’

1150 totale weergaven

Ross Ulbricht zit een levenslange gevangenisstraf uit voor het opzetten en runnen van de online handelsplaats The Silk Road. Ulbricht mag hopen op gratie van de Amerikaanse president Trump, naar verluidt bekijken werknemers in het Witte Huis momenteel de documenten rondom de zaak. Dat meldt The Daily Beast.

The Silk Road was de eerste en grootste online marktplaats waar bitcoin (BTC) actief is gebruikt als betaalmiddel. Via deze ongereguleerde marktplaats op het ‘dark web’ kon je tal van spullen kopen en verkopen. Er zijn bijvoorbeeld ook drugs en wapens verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ulbricht speelde met The Silk Road een belangrijke rol in de geschiedenis van bitcoin.

Gratie

Het is inmiddels bijna acht jaar geleden dat Ulbricht werd opgepakt. Op 29 mei 2015 kreeg hij een uitzonderlijk hoge gevangenisstraf: twee keer levenslang en nog eens 40 jaar. Veel van zijn tijd brengt hij door in eenzame opsluiting.

Gratie van een zittende Amerikaanse president is het enige wat Ross eigenlijk nog kan redden. Ulbricht heeft geen uitzicht op vervroegde vrijlating of andere versoepeling van zijn straf.

Trump weet volgens The Daily Beast inmiddels van de zaak, hij zou naar verluidt meerdere malen medeleven hebben getoond met Ulbricht.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ulbricht zou dus op de shortlist staan van Trump. Ook de namen van journalist Julian Assange en klokkenluider Edward Snowden worden genoemd.

Het ziet er naar uit dat Trump begin volgend jaar het stokje over gaat dragen aan Joe Biden. Voor die tijd moet hij beslissen wie hij gratie verleent.

Uit de hoek van mensen die strijden voor (internet) vrijheid klinkt al jaren de roep voor vrijlating van Ulbricht. Niet voor niets komt er ook een film over Ross Ulbricht aan. In februari van dit jaar moet de film in de bioscoop verschijnen.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSilk Road

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...