Rothschild verviervoudigt Bitcoin investering tot $4 miljoen

Rothschild Investment Corp heeft onlangs bitcoin bijgekocht via het fonds van Grayscale. De miljardeninvesteerder verviervoudigde haar blootstelling aan de cryptovaluta, zo blijkt uit documentatie.

Rothschild koopt Bitcoin

Rothschild Investment Corp heeft sinds april haar aantal aandelen in het Bitcoin Trust van Grayscale verhoogd van 38.346 naar 141.405. Dat blijkt uit een document dat is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal bezitten ze nu dus bijna 150.000 aandelen. Ieder GBTC-aandeel staat gelijk aan 0,000939767 BTC. Hierdoor hebben ze dus indirect 132,8 BTC in bezit. Met de huidige marktprijs komt dat neer op $4 miljoen.

Het blijkt dat de dalende prijzen de investeerders van Rothschild niet afschrikken. Terwijl de koers al drie maanden lang in een dalende trend zit, blijven ze dus flink bijkopen. Wel moet gezegd worden: voor een miljardenfirma is een investering van een paar miljoen niet erg significant.

Lange termijn

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, merkte dit deze week bij CNBC nog op. Institutionele spelers kijken minder naar de prijsbewegingen op de korte termijn, maar concentreren zich op een langere termijn met een veel lagere tijdvoorkeur.

"Beleggers in deze activaklasse zijn echt niet gefocust op (...) bewegingen van de prijs op korte termijn. Dit zijn beleggers die kijken naar de allocaties op de middellange tot lange termijn, en dus is elke volatiliteit of afname van de volatiliteit iets waar niemand zich zorgen over maakt."

Rothschild is niet de enige partij die de weg naar de GBTC-aandelen weet te vinden. Ark Invest van Cathie Wood kocht maandag naar verluidt 310.000 GBTC bij. Daardoor hebben ze nu $8,81 miljoen geïnvesteerd in bitcoin, wat neer komt op 0,5% van het portfolio.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering