‘Bitcoin hoort in je portfolio’, zegt de derde rijkste man van Mexico

Ricardo Salinas Pliego, één van de rijkste mannen van Mexico, vindt dat bitcoin in elk investeringsportfolio thuishoort. Salinas is de man achter Grupo Salinas, een conglomeraat van media -, telecom – en retailbedrijven.

‘Bitcoin in elk portfolio’

Alhoewel de prijs van bitcoin de afgelopen maanden flink is gedaald, lijkt het grote investeerders zoals Michael Saylor en Ricardo Pliego niet uit te maken. Michael Saylor heeft namens zijn bedrijf Microstrategy nogmaals voor zo’n $500 miljoen aan bitcoin aangeschaft en ook de rijke Mexicaan is zijn stack aan het uitbreiden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een interview laat Pliego weten dat bitcoin als investering even veilig is als goud. De veronderstelde competitie tussen deze twee vindt hij overigens niet belangrijk.

Ze herbergen vrijwel dezelfde eigenschappen in zijn ogen: ze zijn schaars, wat beide assets waardevol maakt, laat de Mexicaan weten. Ook of bitcoin een betaalmiddel gaat worden, maakt hem weinig uit.

‘Naar mijn mening heeft bitcoin genoeg eigenschappen om het nieuwe goud te worden. Het heeft geen zin om te discussiëren of het een betaalmiddel wordt of niet’ vertelt Pliego aan Jose Rodriquez, de directeur van Blockchain Land.

21 miljoen bitcoin

Ricardo Salinas legt uit dat het aanbod van bitcoin beperkt is, makkelijk te verplaatsen en liquide is over de gehele wereld. Dit zijn eigenschappen wat bitcoin een belangrijke investering maakt. Zelfs zo belangrijk dat hij vindt dat bitcoin in iedere portfolio thuishoort.

‘Bitcoin is een asset dat internationale erkende waarde heeft, het wordt overal verhandeld met enorme liquiditeit. Alleen al om die reden hoort het in ieders portfolio thuis’.

Ricardo was de eerste Zuid-Amerikaanse zakenman die zo’n uitgesproken mening over bitcoin heeft en ook uitte. Hij vertelt dat zo’n 10% van zijn liquide portfolio in de digitale munt zit. Aangezien zijn geschat vermogen rond de 13,6 miljard dollar ligt is dat niet niks.

Digitale schaarste

Salinas is geen fan van andere cryptovaluta. Op een vraag over de mogelijke potentie van Ethereum of andere altcoins legt hij uit dat het bitcoin niet zal outperformen. Met name doordat het aanbod van ethereum niet vast ligt.

‘De schaarste van bitcoin, de 21 miljoen, is het belangrijkst. Dat is waarom ethereum wat geen vast aanbod heeft, naarmate er meer van wordt gemaakt in waarde zal dalen.”

De mate waarin een munt wordt bijgedrukt is voor Salinas belangrijk. Veel overheden in Zuid-Amerika misbruiken de macht door veel bij te drukken waardoor de koopkracht van de spaarders daalt. Bitcoin biedt hiervoor een alternatief. Doordat bitcoin een vorm van decentraal geld is kan het niet worden gemanipuleerd of worden bijgemaakt.

Wil
je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs
in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android
Nieuws app
of iOS
Nieuws app
!