Ruim 34.000 bitcoin van beurzen gehaald op één dag

Ruim 34.000 bitcoin van beurzen gehaald op één dag

Bitcoin is op weg naar de $20.000 deze dinsdagochtend en on-chain gebeurt er genoeg opmerkelijks. Zo hebben lange termijn beleggers 683 miljoen dollar aan bitcoin van beurzen opgenomen, zo blijkt uit cijfers van analysebedrijf Santiment. Ze speuren de blockchain van bitcoin af voor opmerkelijke bewegingen van batches transacties.

Nu vallen deze transacties van zogenaamde hodlers op, dat zijn entiteiten die bitcoin minstens 5 maanden of (veel) langer in bezit houden. Het zijn kortom géén korte termijn speculanten, market makers of voorgeprogrammeerde handelsbots die korter dan die vijf maanden hun munten vasthouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Santiment zoomt in op vrijdag 30 september toen er maar liefst 34.723 bitcoin uit de exchange wallets is 'verdwenen'. De laatste keer dat er zoveel btc naar externe wallets is verstuurd, was op 17 juni. Hoewel het niet precies te pinpointen als een oorzaak en gevolg, steeg de prijs de weken erna met 22%.

Opmerkelijk: $683 miljoen aan bitcoin op één dag van beurzen gehaald
bron: Santiment

Het past in een trend dat er steeds minder bitcoin door beurzen wordt vastgehouden. Het aantal bitcoin bij beurzen is zeer laag. De laatste keer dat hier sprake van was, was ten tijde van de bearmarkt van najaar 2018. Toen tikte de prijs op den duur ~$3.200 per stuk aan. Dat er slechts 9% van de bitcoin voorraad bij exchanges staat, is te interpreteren als een bullish signaal. Maar juich zeker niet te vroeg, want de markt doet wat hij wilt.

Opmerkelijk: $683 miljoen aan bitcoin op één dag van beurzen gehaald
bron: Santiment

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties