Credit Suisse en Deutsche Bank in de problemen, wat betekent dit voor bitcoin?

Credit Suisse en Deutsche Bank in de problemen, wat betekent dit voor bitcoin?

De macro-economische storm is de laatste tijd allesbehalve gaan liggen en bitcoin vaart nog altijd in uiterst onrustige wateren. Opvallend is dat bitcoin zich in al het macro-geweld nog behoorlijk staande weet te houden, zeker ten opzichte van traditionele financiële assets. De grote vraag is of het bitcoin lukt om overeind te blijven als de golven nog hoger worden.

"We kunnen niet veel verder zakken"

Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat de Zwitserse investeringsbank Credit Suisse op omvallen staat. Credit Suisse is een bank die door de Financial Stability Board op een lijst met zogenaamde systeembanken is gezet. Dit betekent dat Credit Suisse een bank is die het complete financiële systeem met zich meetrekt als de bank omvalt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In die zin is er voor de wereld een hoop bij gebaat dat Credit Suisse zichzelf of met hulp overeind weet te houden. Vijftien jaar na de val van Legman Brothers in 2008, lijkt er zich nu opnieuw een kritiek moment voor de wereldeconomie voor te doen.

De complete financiële wereld gaat richting de afgrond op een moment dat de inflatie door het dak gaat, we met een oorlog in Oekraïne moeten dealen en financiële assets hun slechtste jaar in tijden meemaken.

Overigens is niet iedereen negatief. Volgens Samson Mow kan dit scenario weleens heel gunstig uitpakken voor bitcoin. "Zelfs als Credit Suisse of Deutsche Bank omvallen en een financiële crisis veroorzaken, dan zie ik ons nog niet veel lager gaan", aldus een optimistische Samson Mow.

Niet iedereen positief over bitcoin

Overigens deelt niet iedereen de mening van Samson Mow dat dit een positieve ontwikkeling is voor bitcoin. Henrik Zeberg, een populaire macro-econoom op Twitter, voorspelt "de grootste deflationaire crash sinds 1929." Wat betekent dat er volgens deze econoom een hoop 'lucht' uit de markten zal stromen.

Begin 2023 verwacht hij een nieuwe rally van de dollar, die de Dollar Index naar een koers van ongeveer 120 moet brengen. Dat moet uiteindelijk een crash veroorzaken die groter is dan die van 2007 en 2008.

De laatste tijd is de dollar ietsjes teruggevallen, maar volgens Zeberg is het vooral even een kwestie van "op adem komen" voor de wereldreservemunt. Daarna zet de dollar volgens deze analist zijn opmars voort en dat moet bijna wel ten koste gaan van bitcoin.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan