Ruim 7 miljoen bitcoin staat al 3 jaar stil

Bitcoin (BTC) hodlers blijven rustig, ondanks de onrustige tijd waarin de wereld zich bevindt. 7,22 miljoen bitcoin staat al meer dan 3 jaar stil. Dat is het hoogste aantal ooit.

Deze statistiek bevat niet alleen trouwe bitcoin spaarders, er zijn ook een hoop coins verloren gegaan. De vraag is: wat moet er gebeuren om die oude bitcoin in beweging te laten komen? Ondanks gigantische prijsbewegingen en gebeurtenissen in de wereld blijft een deel van de investeerders, zij lijken onder geen beding te willen verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin hodlers komen tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Er zijn verschillende fondsen die bitcoin al jaren vasthouden, ook zijn er miljoenen kleine investeerders die op hun eigen manier sparen met bitcoin.

Recentelijk kwamen daar partijen zoals MicroStrategy en El Salvador bij. Zijn zijn echter nog geen 3 jaar bezig met BTC, en komen nog niet voor in deze statistieken.

6 maanden

Een andere opmerkelijke statistiek: 14,36 miljoen BTC staat al meer dan 6 maanden stil. Dat is nog geen record, maar het komt wel in de buurt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...