‘Whales kopen bitcoin tussen $35.000 en $45.000’

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

De bitcoin is de afgelopen 24 uur gezakt naar $37.170, maar staat inmiddels weer rond de ~$39.000.

In de huidige onzekere macro-omstandigheden, waar de prijzen van commodities zoals olie en graan in snel tempo stijgen, kabbelt de koers rustig voort.

Het opnieuw opzoeken van de $38.000-zone is in ieder geval goed nieuws, aldus Rekt Capital, een veel gevolgde technisch analist op Twitter.

1. HODL Wave 1 jaar

De Britse on-chainanalist Philip Swift komt met een metric over hodlers.

De metric 1Y+ HODL Wave is ontworpen door Unchained Capital, een bekende custodian op de markt.

Deze metric geeft het percentage van alle bitcoin in omloop aan die minstens 12 maanden niet zijn uitgegeven (spent).

Dat percentage ligt nu op 63%, dus houders zijn tegen de huidige prijzen niet geneigd om hun btc uit te geven, in te wisselen tegen dollars of euro's bijvoorbeeld.

In bearmarkten liggen die percentages veel lager. Tussen maart tot en met mei 2018 stond dit percentage op 41%.

Eerder schatte Swift in: zolang dit percentage niet onder 47% komt, is de top van de huidige bullcyclus niet bereikt. Van het bereiken van een markttop is ook totaal geen sprake van momenteel.

2. 'Whales aan het inkopen'

Ook gunstig zijn whales, entiteiten met 1.000 btc of meer on-chain, aan het inslaan zijn, zo concludeert Ki Young Ju van CryptoQuant. Tussen de zones $35.000 en $45.000 ziet hij dat deze whales aan het accumuleren zijn, het versterken van hun walletpositie.

3. Kostprijs per bitcoin rond $33.700

Analist Charles Edwards heeft op basis van een aantal indicatoren de gemiddelde kostprijs van een te delven bitcoin berekent. Hij komt uit op een gemiddelde prijs van ~$33.700 per bitcoin.

Dus ondanks de stijgende energieprijzen wereldwijd, denk aan de veel hogere gasprijs, ligt de gemiddelde kostprijs nog ~$5.000 lager dan de marktprijs. Een gunstig gegeven voor bitcoinminers wereldwijd, hoewel de winstmarge wel eens groter is geweest.

In dit artikel legt Edwards overigens minutieus uit hoe deze kostprijs metric is opgebouwd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...