‘Rusland moet crypto gebruiken voor handel in Afrika’

Rusland moet bitcoin en andere cryptocurrency’s gaan gebruiken voor de handel met Afrikaanse landen. Het hoofd van Russische Kamer van Koophandel. Dat meldt het Russische Tass.

In de berichtgeving gaat het niet specifiek over bitcoin of een bepaalde token. Als het aan Sergei Katyrin ligt gaat Rusland internationale betalingen doen met (nieuwe) digitale bankmunten. Als extra optie moeten ook toepassingen met crypto worden overwogen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Betalingen

Katyrin wil graag dat er nu al afspraken worden gemaakt met handelspartners.

“Het lijkt logisch om het ministerie van Financiën van de Russische Federatie opdracht te geven om er voor te zorgen dat er intergouvernementele overeenkomsten zijn met Afrikaanse staten over het gebruik van nationale valuta en cryptocurrencies bij onderlinge afwikkelingen en betalingen”, zegt Katyrin.

Dit plan ligt in lijn met eerdere geluiden uit Rusland. Op een persconferentie eerder dit jaar vertelde Pavel Zavalny, voorzitter van het Energiecomité van de Doema, over de betaalopties die voor landen mogelijk zijn. Zelfs bitcoin is een optie in ruil voor olie.

Rusland wil met zoveel mogelijk landen handel kunnen blijven drijven.

Bitcoin en Rusland

Rusland heeft een aparte band met bitcoin. Bitcoin als geld biedt gebruikers meer vrijheid en een manier om ongeacht je identiteit waardetransacties te doen.

Het land staat echter niet bepaald bekend om (financiële) vrijheid. Tegelijkertijd heeft Rusland te maken met de strengste internationale sancties ooit. Daarnaast is Rusland qua grondgebied het grootste land ter wereld.

Dat gaat gepaard met veel grondstoffen. Een groot deel van de Russische economie draait om export van diezelfde grondstoffen. Ook de wereldwijde energiemarkt is nog altijd een grote afnemer van Rusland. Het overschot aan energie is ook interessant voor bitcoin miners.

Een totaal open geldsysteem zou echter ook zorgen voor een grote uitvlucht van kapitaal door de huidige staat waar Rusland in verkeert. Dat is net als voor bijna alle landen geen optie.

Het land worstelt nog met de juiste regelgeving rondom bitcoin. Het is op dit moment niet toegestaan om bitcoin te gebruiken als echt betaalmiddel. De handel is grotendeels aan banden gelegd. Het bezit zelf is echter niet verboden. Ook het minen van bitcoin zit nog in een grijs gebied.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...