Rusland sluit 4 dark web sites die $263 miljoen aan crypto’s incasseerden

Rusland sluit vier dark web sites die onder meer bitcoin accepteerden als betaalmiddel.

De platforms hebben namen als Trump’s Dump, Sky-Fraud-forum, UAS Store en Ferum Shop, waar je gestolen creditcards kon kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zijn nog werkende kaarten waarmee je luxe goederen kunt kopen of premium cadeaubonnen, maar de bedragen worden van het account van de eigenlijke kaarthouder afgeschreven. De gestolen creditcards zijn afkomstig van online banken of webshops.

Behoorlijk strafbaar dus, waar de autoriteiten een stokje voor willen steken. De malafide marktplaatsen verkochten deze betaalkaarten in ruil voor bitcoin of andere cryptocurrency’s.

Uit onderzoek van het on-chainanalysebedrijf Elliptic blijkt dat de bovenstaande marktplaatsen ruim 263 miljoen dollar hebben verdiend met deze activiteiten.

Ferum Shop staat bekend als de grootste verkoper van deze creditcards. Via deze online plek is er ruim 256 miljoen dollar verzameld aan crypto’s.

Vorige maand wisten Russische autoriteiten leden van de beruchte REvil-ransomwarebende in de boeien te slaan, en circa $ 5,5 miljoen aan cash en crypto’s in beslag te nemen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...